avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am depus plangere penala in febr. 2018 la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am depus plangere penala in febr. 2018 la Parchet ...

Buna ziua. Am depus plangere penala in febr. 2018 la Parchet pvd abandon familie ( intrucat fostul sotul nu a platit pensie alim de cand am divortat aug. 2015). Astazi ( 04.08.2020) am primit un raspuns( neoficial) ca dosarul de va clasa datorita depasirii termenului de 3 luni ( de la luarea la cunostinta ca nu a platit 3 luni) in care puteam sa depun plangere penala. Este normal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: cnegoita , utilizator 13:47, 7 August 2020
Nu.
Si ce pot face in acest sens? Multumesc.
De ce nu ați apelat din timp la un executor judecătoresc să puneți decizia instanței în executare`? Restanțele mai vechi de trei ani sunt deja prescrise.
Debitorul are salariu, bunuri mobile...... imobil proprietate`?
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
Dapix, utilizator
Buna seara. Am apelat la executor pt recuperare debite restante. In paralel am facut plangerea penala pentru a raspunde in fata legii ca nu a platit.Penal cu amenda sau munca in folosul comunitatii sau inchisoare daca e rea vointa. Eu am adus dovezi ca a lucrat, deci a fost rea credinta. Insa politia....

Dapix a scris:

De ce nu ați apelat din timp la un executor judecătoresc să puneți decizia instanței în executare`? Restanțele mai vechi de trei ani sunt deja prescrise.
Debitorul are salariu, bunuri mobile...... imobil proprietate`?

Daca intr-adevar se dispune clasarea puteti face plangere impotriva ordonantei de clasare la parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi recuperate cheltuielile de judecata si plata pesniei alimentare pentru minor anaisee anaisee Buna ziua! As dori sa stiu cum pot fi recuperate cheltuielile de judecate castigate in urma finalizarii unui proces de paternitate. De asemenea as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Abandonul de familie art. 378 gabriel555 gabriel555 Buna ziua as avea si eu o intrebare! Daca am semnat un acord de mediere cu fosta concubina unde aceasta se obliga se achite lunar su7ma de 500 de Lei lunar ... (vezi toată discuția)