avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime pentru pensie

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu o consultație: data legală de pensionare a mea este 1 martie 2026. La acea dată aș avea 1 an și 3 luni lipsă din stagiul complet de cotizare, dat fiind că am întrerupt (fără formalități) serviciul timp de 13 ani pentru a mă ocupa de copii. Aș putea solicita pensionarea după 1 septembrie 2021, dat fiind că am trei copii crescuți, și dacă da, vor exista penalizări? Menționez că vechimea totală pe care aș avea-o după septembrie 2021 ar fi de peste 27 de ani. Data nașterii este septembrie 1963.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
Caeriana, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara, am 58 de ani vârsta și 41 de ani vechime totală ... Illl Illl Bună seara, Am 58 de ani vârsta și 41 de ani vechime totală în muncă. Vă rog să îmi spuneți dacă mă încadrez pentru pensie anticipată fără ... (vezi toată discuția)
Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Buna ziua, o salariata este nascuta in luna noiembrie 1963 - ... savcon savcon Buna ziua, o salariata este nascuta in luna noiembrie 1963 - conform anexei nr. 5 din Legea 360/2023 varsta standard de pensionare este de 62 ani si 6 lunii ... (vezi toată discuția)