avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am fost la un medic stomatolog care mi-a recomandat ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am fost la un medic stomatolog care mi-a recomandat schimbarea ...

Am fost la un medic stomatolog care mi-a recomandat schimbarea unei lucrari de 2 coroane pe dintii frontali, pe motiv ca nu va rezista o plomba in punctul in care unul din dinti era ciobit. I-am urmat sfatul din pacate si dupa ce m-a chinuit cu probe timp de circa 10 zile la rand, mi-a cimentat dintii insa unul este mai lung decat celalalt. La proba initiala erau amandoi egali, simetrici, dar dupa cimentare se vede clar ca unul este mai lung. Eu nu doresc sa mai continui nicio lucrare cu acest medic din cauza caruia am suferit foarte mult si doresc sa imi dea banii inapoi pe lucrare. Ce sanse am? Sau, este indreptatita cererea mea? Nu imi doresc un conflict si as prefera sa merg pe cale amiabila.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudia74 , utilizator 07:50, 7 August 2020
Buna ziua,
Avand in vedere ca lucrarea pe care ati achitat-o a fost efectuata necorespunzator calitativ si doriti totusi o rezolvare pe cale amiabila, cel mai bine ar fi ca in prima faza sa aveti o discutie cu medicul si sa ii prezentati nemultumirile si doleantele dvs. Este posibil sa rezolvati amiabil situatia, iar daca nu se rezolva, macar ii cunoasteti punctul de vedere pentru a sti cum sa procedati in continuare.
Succes!
Deja stiu pozitia medicului si desi voi avea o discutie, cam intrevad raspunsul. As fi vrut sa stiu, in cazul in care refuza sa isi asume rezultatul vizibil, ce pot face? Care sunt optiunile mele?
Puteti sesiza Colegiul medicilor stomatologi in legatura cu calitatea lucrarii.
Puteti sa il dati in judecata pentru restituirea sumei incasate cu daune, situatie in care pentru a putea face calculul cost-beneficiu este bine sa luati in considerare cheltuielile (taxe de timbru, avocat, expert etc) si durata litigiului.
Ati putea solicita si opinia unui alt stomatolog sau pur si simplu ii cereti sa va refaca lucrarea (fara niciun alt cost) astfel incat sa fiti multumita de ea.
Succes!
Sa imi refaca lucrarea un medic care deja a gresit-o pe prima? Dar cine s-ar mai duce la acelasi medic in aceasta situatie? Mie mi se pare, din ce am mai citit aici despre cazuri cu lucrari facute gresit, ca medicii stomatologi nu dau rapoarte medicale si facturi pentru lucrarile pe care le efectueaza, si astfel nu pot fi trasi la raspundere. Motiv pentru care nici nu isi asuma greselile si lucreaza superficial. Normal ca atunci cand te lovesti de costurile reprezentarii juridice si toate taxele, cu toata dreptatea pe care tu stii ca o ai, nu iti vine sa mergi mai departe. Cat despre opinia altui stomatolog...am fost la 2, si este vizibil defectul.
nu uitati ca exista si materialul clientului

Alte discuții în legătură

Tarifele serviciilor de stomatologie-neafisate popaadina popaadina Buna ziua, Revin pe forum dupa o scurta pauza dar din pacate tot cu probleme: am fost la stomatolog pentru o problema la dinti , am intrebat inca de ... (vezi toată discuția)
Refuz lucrare dentara Mirela234 Mirela234 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Am fost la dentist si mi a realizat o lucrare dentara,mai precis o coroana metalo ceramica ... (vezi toată discuția)
Malpraxis stomatologic ContSters263156 ContSters263156 Buna ziua , As aprecia daca mi-ati da un sfat, va rog.Sunt din Bucuresti Povestea mea a inceput in urma cu 5 luni , am fost la un cabinet stomatologic in ... (vezi toată discuția)