avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitele din somajul tehnic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitele din somajul tehnic

Plata somajului tehnic.
Este legal ca angajatorul sa deduca impozitele pe care le are de platit pentru angajat, din somajul tehnic la care are dreptul acesta? Adica, din 2300 de ron, tu sa primesti doar 1700?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Claudia74 , utilizator 16:01, 6 August 2020
Indemnizatia de somaj tehnic este supusa platii impozitului si a contributiilor la bugetul de stat.
Dar, nu ar trebui sa fie platite de angajator? Plafonul este de 75% din salariul mediu pe economie, iar anhajatorul primeste aceasta suma bruta. Din care sunt deduse impozitele si contributiile si angajatul ar trebui sa primeasca acea suma de 2300 de ron integrala. Sau gresesc? Angajatorul nu primeste 4000 de ron (circa)? Puteti fi mai explicit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul contributii tichete de masa larisarazvan larisarazvan Buna ziua pe fluturasul de salariu este urmatoarea formula de calcul: salariu net:2000 lei, spor vechime 10%-300 lei(sa zicem) si 160 lei contravaloare ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete de masa mmanuela mmanuela dupa cum stim incepind cu luna iulie tichetele de masa se impoziteaza. suma aferenta tichetelor se aduna cu realizarile din luna(desigur neluind in calcul suma ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic mufita mufita Am salariul tarifar pe luna de 1848 ia venitul brut pe o luna este de 2704 .Cat reprezinta valoarea pe care o sa o incasez pe o luna de somaj tehnic si cum se ... (vezi toată discuția)