avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite

Buna ziua stimati avocati!

Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza aceasta, adesea ni se opreste apa calda pentru mai multe zile. Ieri, 17 decembrie ni s-a sistat si furnizarea de caldura si de apa calda in conditiile in care termometrele arata -9 grade afara. Ce putem noi face, platitori cinstiti de intretinere pentru a-i determina sa plateasca? Exista vreo modalitate tehnica de a-i trece pe o retea separat de furnizare a acestor servicii, pentru a li se opri decat lor caldura si apa? Am capiat din cauza lor!

Va multumim mult!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:05, 21 Decembrie 2009
Comitetul executiv al asociatiei ii poate chema pe restantieri in instanta pentru recuperarea sumelor datorate.
Aveti comitet executiv, presedinte de asociatie?
Sunteti asociatie de proprietari?
cetateanul a scris:

Exista vreo modalitate tehnica de a-i trece pe o retea separat de furnizare a acestor servicii, pentru a li se opri decat lor caldura si apa?

Exista dar la primavara. Debransarile se fac doar in sezonul cald. Asa ca la primavara incepeti demersurile sa va instalati centrale de apartament. Dv, cei cinstiti o sa aveti apa calda si caldura de la centrala proprie. Cei care nu platesc apa calda si caldura livrate in sistemul centralizat se vor uita la caloriferele reci si vor incalzi apa la aragaz.
Pana atunci presedintele asociatiei sa-i actioneze in instanta pe restantieri pentru recuperarea restantelor si penalizarilor.
dar daca comitetul executiv hotaraste sa se opreasca furnizarea de apa si caldura numai acelor restantieri ? ( in conditiile in care se poate din punct de vedere tehnic)
Daca tehnic s-ar putea opri furnizarea apei calde si a agentului termic numai la restantieri ar fi foarte bine. Dar in sistemul centralizat nu prea se poate. Conductele trec, de obicei dintr-un apartament in altul atat pe verticala cat si pe orizontala.

Se poate tehnic sa se opreasca livrarea de utilitati fiecarui proprietar in parte...

Alte discuții în legătură

Oprire apa DoruTudor DoruTudor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)
Sistare utilitati _adi_ _adi_ Se pot sista utilitatile la un apartament prin hotararea adunarii generale pana la stingerea litigiilui ( proces care dureaza din 2003) dintre asociatie si ... (vezi toată discuția)
Intrerupere apa rece ursulina ursulina Am voie , ca administrator, sa intrerup furnizarea apei reci unui proprietar care nu binevoieste sa-si plateasca cotele de intretinere din ianuarie 2011? Va ... (vezi toată discuția)