avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrerupere apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrerupere apa rece

Am voie , ca administrator, sa intrerup furnizarea apei reci unui proprietar care nu binevoieste sa-si plateasca cotele de intretinere din ianuarie 2011?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:48, 26 Octombrie 2011
El ar "binevoi" daca ar plati.:)
Legal nu puteti decat avand o hotarare judecatoreasca definitiva in care sa se specifice expres acest lucru.
Nelegal o puteti face, cu consecintele de rigoare.
Dar cum vreti sa faceti aceasta deconectare?
@ursulina,
Ca administrator trebuie sa faceti ceea ce aveti in atributiuni, in CIM sau/si in fisa postului. Probabil, asa cum este firesc, in acestea trebuie sa existe si prevederea ca indepliniti sarcinile stabilite de comitetul executiv condus de presedinte.
Asa ca, acestia, comitetul executiv si presedintele, pot lua decizia de a debransa un restantier de la conducta de apa, de gaz, de agent termic...
Daca decizie este luata de comitetul executiv, dumneavoastra ca administrator sunteti obligat sa o puneti in practica singur sau cu ajutorul unor persoane calificate (instalator).
Presupun ca aveti posibilitatea tehnica de a intrerupe furnizarea apei doar acelui restantire pentru ca altfel intrebarea nu avea sens.
Nu va trebuie dumneavoastra, ca administrator, vreo hotarare judecatoreasca in acest scop.
Restantierul nu are decat sa intenteze actiune in instanta si sa solicite instantei ca cineva sa-i dea apa pe gratis, caldura pe gratis, gaz, mancare, imbracaminte si chiar excursii pe gratis.
Daca unei asociatii care are restante la furnizorul de apa i se poate opri apa fara vreo hotarare judecatoreasca, nu vad de ce asociatia nu poate opri apa unui restantier fara hotarare judecatoreasca. Poate numai daca vrea sa dea o lectie tuturor si sa astepte ca furnizorul sa opreasca apa pe tot blocul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)
Recuperarea datoriilor de la restantieri Horatiu76 Horatiu76 Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca pentru recuperarea datoriilor de la restantieri se deschide actiune in instanta impotriva acestora, si cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)