avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Matusa mea in varsta de 84 de ani a fost convinsa de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Matusa mea in varsta de 84 de ani a fost convinsa de catre o ...

Matusa mea in varsta de 84 de ani a fost convinsa de catre o verisoara de-a ei, la fel de in varsta, care locuieste in Germania, ca exista o lege prin care in cazul unui eventual deces, copii nu vor putea beneficia de sumele aflate in conturile ei de la banca. Aceasta a sfatuit-o sa lichideze toate depozitele( matusa are sume destul de consistente) si sa tina banii in casa ca sa ii poata lasa mostenire celor 2 baieti. Verii mei sunt plecati in Elvetia, nu pot interveni cu nimic, in sensul de mers la banca si sunt disperati pentru ca matusii i-a intrat in cap ca asa stau lucrurile, ca statul in va lua banii cand ea va deceda si ca verisoara din Germania care a procedat la fel are dreptate. Inutil sa mentionez ca o persoana de varsta dumneai nu ar trebui sa stea in casa cu astfel de sume, sa se plimbe pe strada cu astfel de sume, si ca mai povestit unor vecine despre intentia ei. Mentionez ca matusa este bine ancorata in realitate in general, nu este senila, foloseste internetul, are cont pe retelele de socilizare. M-ar ajuta mult o explicatie juridica care sa demonteze cele spuse de verisoara ei( evident in cazul in care nu sunt adevarate cele spuse de aceasta). Ma poate ajuta cineva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:03, 6 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs sunteti aproape de ea? puteti sa o insotiti la banca, ca ii explica si functionarul de la banca, ce ati scris aici, ca nu e prudent sa ii tina acasa, ca nu e singura care decedeaza si in urma careia raman copiii, dati-i sa citeasca materile referitoare la mostenirea legala.
moare in casa.. pana vin copiii in tar, nu mai ramane in casa niciun ban.
nu stiu cum sa o convingeti ca ce i s-a zis e o ineptie.
e adevarat ca baietii nu se pot duce la banca decat cu certificatul de mostenitor sau de calitate de mostenitor ca sa ia banii dn cont.
Buna ziua,
Copiii sunt mostenitorii legali ai parintelui decedat si nu pot fi inlaturati de la succesiune. Poate matusa se teme de faptul ca baietii nu pot retrage banii din banca pana nu efectueaza succesiunea, situatie in care ii poate trece imputerniciti pe conturile bancare.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
,
Poate o convinegi sa mergeti impreuna la o consultatie la un avocat si acesta sa-i explice, cu legea in fata, ca verisoara dumneaei nu are dreptate si ca poate fi mostenita de rudele pana la gradul 4 inainte ca mostenirea sa intre in posesia statului.
Plus riscurile de a tine o asa suma de bani in casa...
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
Ionut.ion, utilizator
I-am propus sa ma astepte si pe mine pana saptamana viitoare, cand voi putea sa imi iau o zi libera de la servici sa mergem impreuna la banca. Intentionez sa merg maine in sucursala cu pricina sa am o discutie prealabila cu dansii si sa ii rog, eventual, sa fie pregatiti cu argumente solide sa o convinga. ca este spre binele dumneai sa lase sumele unde sunt. Si sper sa ma asculte. Multumesc pentru timpul dvs si pentru sfaturi!


a scris:

Buna ziua,
Copiii sunt mostenitorii legali ai parintelui decedat si nu pot fi inlaturati de la succesiune. Poate matusa se teme de faptul ca baietii nu pot retrage banii din banca pana nu efectueaza succesiunea, situatie in care ii poate trece imputerniciti pe conturile bancare.
Succes!



Imputernicirea aia nu mai foloseste la nimic in caz de deces al titularului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 1.119 acceptarea fortata cod civil cum se aplica? gabiilie776 gabiilie776 Dupa decesul matusii mele, verisoara mea a scos din banca, si la cateva ore dupa deces, si dupa 2 zile de la deces, sume destul de mari de bani. Ea era ... (vezi toată discuția)
Mătușii mele i-a murit soțul. toți banii lor sunt depuși ... Eva Aneta Eva Aneta Mătușii mele i-a murit soțul. Toți banii lor sunt depuși la bancă pe numele decedatului. Are dreptul mătușa mea la acei bani? Cum poate avea acces la ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)