Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua.
Am primit un Proces Verbal de Constatare a Contraventiei (PVCC) emis de CNAIR.SA-CESTRIN pe numele fiicei mele (fosta proprietara a masinii in cauza, actualul proprietar fiind eu) in care se specifica ca autovehicolul cu nr. de inmatriculare GL-xx-XXX a circulat in data de 24.04.2020 la ora 05:20 locul DN1 Km219+250m Sercaia, jud. BV fara a detine rovinieta.
Nu am ce comenta vis-a-vis de acest PVCC intrucat probabil ca masina in speta probabil ca a trecut prin acea locatie cu mentiunea ca NU avea nici ITP nici RCA valabile din anul 2017 intrucat masina avea motorul defect din anul 2016 in Timisoara (unde fiica mea avea serviciu).
La data 24.04.2020 a "contraventiei" mai sus amintite, masina a fost ridicata pe PLATFORMA din TM pentru a fi adusa la GL de o firma transportatoare din TM.
Masina (cu numerele de inmatriculare montate dar fiind pe respectiva platforma) a fost inregistrata ca si cum ar fi circulat fara rovinieta la data respectiva, ea avand statutul de marfa fiind pe platforma.
Eu detin documentul de transport (CMR) cu data sus mentionata a "contraventiei".
1. Care sunt pasii (si documentele necesare) pe care trebuie sai parcurg pentru a contesta acest PVCC emis de CNAIR-CESTRIN.
2. Pot face aceasta contestatie fara a "angaja" un avocat.
3. Avand in vedere ca am incercat sa rezolv amiabil cu cei de la CNAIR aceasta greseala a agentului constatator si am fost facut NEBUN prin faptul ca am motivat ca nu am timp de mers prin tribunal pe greseala altora (convorbire telefonica inregistrata de mine si specificata interlocutoarei), doresc sa solicit despagubiri morale.
Astept sfaturile dumneavoastra calificate in domeniu si ce pasi ar trebui sa'i parcurg.
Multumesc anticipat.
pe lângă anularea PV de contravenție și plata cheltuielilor de judecată de către CNAIR. Asa veți fi și "despăgubit moral".