avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ROVINIETA - Proces Verbal de Constatare a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ROVINIETA - Proces Verbal de Constatare a Contraventiei 2020

Buna ziua.
Am primit un Proces Verbal de Constatare a Contraventiei (PVCC) emis de CNAIR.SA-CESTRIN pe numele fiicei mele (fosta proprietara a masinii in cauza, actualul proprietar fiind eu) in care se specifica ca autovehicolul cu nr. de inmatriculare GL-xx-XXX a circulat in data de 24.04.2020 la ora 05:20 locul DN1 Km219+250m Sercaia, jud. BV fara a detine rovinieta.

Nu am ce comenta vis-a-vis de acest PVCC intrucat probabil ca masina in speta probabil ca a trecut prin acea locatie cu mentiunea ca NU avea nici ITP nici RCA valabile din anul 2017 intrucat masina avea motorul defect din anul 2016 in Timisoara (unde fiica mea avea serviciu).
La data 24.04.2020 a "contraventiei" mai sus amintite, masina a fost ridicata pe PLATFORMA din TM pentru a fi adusa la GL de o firma transportatoare din TM.

Masina (cu numerele de inmatriculare montate dar fiind pe respectiva platforma) a fost inregistrata ca si cum ar fi circulat fara rovinieta la data respectiva, ea avand statutul de marfa fiind pe platforma.
Eu detin documentul de transport (CMR) cu data sus mentionata a "contraventiei".

1. Care sunt pasii (si documentele necesare) pe care trebuie sai parcurg pentru a contesta acest PVCC emis de CNAIR-CESTRIN.
2. Pot face aceasta contestatie fara a "angaja" un avocat.
3. Avand in vedere ca am incercat sa rezolv amiabil cu cei de la CNAIR aceasta greseala a agentului constatator si am fost facut NEBUN prin faptul ca am motivat ca nu am timp de mers prin tribunal pe greseala altora (convorbire telefonica inregistrata de mine si specificata interlocutoarei), doresc sa solicit despagubiri morale.

Astept sfaturile dumneavoastra calificate in domeniu si ce pasi ar trebui sa'i parcurg.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: florea_ctin , utilizator 14:37, 17 August 2020
Cu placere! Puteti reveni pentru ajutor punctual, pe niste detalii sau daca nu va e clar ceva..

florea_ctin a scris:

Multumesc pentru sfaturi Dna. Cristina.
Sper ca demersul meu in justitie pentru anularea acestui P.V. care este intocmit pe numele fiicei mele (plecata din tara din Martie 2019) sa aiba sorti de izbanda, pentru ca 100 asemenea P.V. daca vor fi retrimise ca notificare nu le voi lua in consideratie dacat atunci cand persoana avizata este vinovata.

Astazi am depus actele de contestare la tribunalul Galati. Pe masura ce voi primi detalii din partea judecatorului de caz voi reveni cu amanunte.
Multumesc inca o data.
Cu stima.
Florea Constantin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pvcc rovinieta - buna-credinta a contravenientului zetubald zetubald Buna ziua, Speta: Am primit prin posta un PVCC pentru ca am circulat in data de 04.09.2011 pe drumurile publice fara a detine o rovineta valabila. Initial ... (vezi toată discuția)
Rovinieta primita dupa 1.4luni cosmindaniel cosmindaniel Buna ziua, daca in Dec 2017 am fost surprins de camere fara rovinieta, PVCC sa emis in data de 30.01.2018, dar acesta nu mi sa transmis oficial, ci a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)