avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Doi soti, in momentul casatoriei au avut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Doi soti, in momentul casatoriei au avut bunuri proprii, ...

Buna ziua.Doi soti, in momentul casatoriei au avut bunuri proprii, fiecare cu copii majori la momentul casatoriei . Dupa 2 ani, divorteaza la Starea civila unde s-au casatorit , de comun acord. Nu se face impartire de bunuri, intrucat in timpul casatoriei nu au achizitionat in comun nici un bun. In timpul casatoriei sotia isi vinde apartamentul, cu banii obtinuti cumpara a casa, unde locuiesc impreuna cei doi fosti soti, casa nu este inregistrata ca si casa familiala la CF, ci ca si bun propriu al sotiei, cu declaratie din partea sotului, ca nu are nici o contributie la aceea achizitie. Dupa divort, locuiesc in contiunuare in acelasi imobil. Divortul a fost de forma(atunci asa a trebuit sa fie). Intrebarea mea: este vreo problema ca nu s-a facut impartirea de bunuri dupa divorti, neavand bunuri comune? In caz de deces a fostei sotii, pot copii fostului sot sa aiba pretentii la bunul fostei sotii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 13 August 2020
a cumparat casa dupa divort, da ?
atunci de ce a dat fostul sot declaratie ca nu a contribuit ? ce treaba mai avea?
bunul e propriu al doamnei si nu intra in masa succesorata a sotului, nu conteaza ca nu au lichidat regimul matrimonial, conteaza ca erau divortati la data cumpararii casei.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract achiziție apartament înainte de căsătorie. care va fi situația bunului după achitare, va trebui să-l împart dacă pe contract voi apărea ca fiind căsătorită? cosmina14 cosmina14 Buna ziua, Sunt divortata de 9 ani si in prezent am o relatie cu un domn . In momentul de fata am achizitionat o casa ,urmand ca in luna august anul acesta ... (vezi toată discuția)
Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc ... Jydanul68 Jydanul68 Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc sa o trec in acte si pe sotia mea,cum procedez? (vezi toată discuția)
Am o intrebare legat de regimurile matrimoniale Lazar Dorin Lazar Dorin Buna ziua, Am o intrebare legat de regimurile matrimoniale. Situatia este urmatoarea: la momentul casatoriei, unul dintre soti detine o locuinta cumparata ... (vezi toată discuția)