avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Depunere declaratie beneficiari reali ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Depunere declaratie beneficiari reali ONG

Buna ziua. Inteleg ca maine (14 august) este termenul limta pt depunerea declaratiilor privind beneficiarii reali ai ONGurilor, altfel se dizolva. Este o nebuloasa totala. Unde trebuie depusa aceasta declaratie? De unde se poate descarca si ce este un beneficiar real al unui ONG? Am auzit si varianta ca nu ar mai fi obligatorie. S-a mai lovit cineva de asa ceva?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:48, 10 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ONG-uri nu s-a prelungit termenul de depunere și, da, trebuie până-n data de 14 august depusă (în termen de 3 luni de la data încetării stării de urgență, adică de la 15 mai 2020).

Potrivit OG 26/2000, consiliul director al asociaţiei sau fundaţiei împuterniceşte o persoană fizică pentru a comunica, printr-o declaraţie pe propria răspundere, încheiată în formă autentică, datele de identificare ale beneficiarului real. Cred că dacă vă adresați unui notar, acesta vă poate ajuta cu un model de declarație. Cel mai bine sunați la unul și vedeți ce vă trebuie.

Confomr legii nr. 129/2019, în cazul asociațiilor sau fundațiilor, beneficiarul real este:
1. asociaţii sau fondatorii;
2. membrii în consiliul director;
3. persoanele cu funcţii executive împuternicite de consiliul director să exercite atribuţii ale acestuia;
4. în cazul asociaţiilor, categoria de persoane fizice ori, după caz, persoanele fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite, respectiv, în cazul fundaţiilor, categoria de persoane fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite;
5. oricare altă persoană fizică ce exercită controlul în ultimă instanţă, prin orice mijloace, asupra persoanei juridice fără scop lucrativ;
Toate aceste informații trebuie să se regăsească în actul constitutiv al asociației sau fundației, deci nu ar trebui să fie extrm de complicat de completat .
De asemenea, recomand să aveți și copie de pe actele de identitate ale persoanelor pe care le declara ca fiind beneficiarii reali.

Încă ceva - această declarație trebuie depusă anual de către ONG-uri.

Mult succes!
pana la urma s-a amanat pe 1 noiembrie termenul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind declararea beneficiarului real intr-o asociatie in 2023 leonardmihael leonardmihael Buna ziua, Sunt presedintele unui ONG (Asociatie) fondat in 2011. In prezent ma confrunt cu urmatoarele neclaritati cu privire la declararea beneficiarului ... (vezi toată discuția)
Declaratia de beneficiari reali. cornelia.dan cornelia.dan Buna, Asociatiile si fundatiile ce au ca si fondatori persoane fizice nu depun Declaratia de beneficiari reali. Celelalte ONG-uri care au ca si fondatori ... (vezi toată discuția)