avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de pensie de intretinere cu un tata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de pensie de intretinere cu un tata iresponsabil

Buna ziua!
V-as ruga, pe cei care aveti experienta in dreptul familiei, sa imi dati un sfat in urmatoarea problema: fiica mea - 21 de ani, studenta - a deschis actiune pentru marirea pensiei de intretinere, tatal ei aflandu-se in Germania, unde are propria afacere. Acesta a procedat la mutarea titlului de proprietate al firmei pe numele actualei sotii, imediat ce a primit citatia de chemare in judecata, in plus a obtinut certificat medical pentru o boala destul de grava, sustinand in instanta ca nu poate munci si nu are venituri, pentru a putea plati o pensie de intretinere. Am intrebat-o pe avocata daca nu poate cere verificarea datei de la care tatal fetei nu mai este detinatorul firmei, pentru a arata ca are legatura cu primirea citatiei pentru proces. Inteleg ca nu este o solutie aceasta, cel putin asa sustine avocata. Va rog mult sa imi scrieti cum ar trebui abordata aceasta problema. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: iulia949 , utilizator 09:38, 9 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu conteaza de cand nu mai are firma, ca nu din firma si-ar fi luat copilul pensia, ci din veniturile salariale ale tatalui. daca el nu e angajat la acea firma, nu are venit de acolo. Un venit minim garantat are, sa vedem ce va decide instanta, data fiind si boala :) tatalui .
Puteti sa il acuzati de fals daca banuiti ca nu are nic pe naiba.
Nu are nimic, asta e sigur. Multumesc pentru raspuns!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mă gândesc că ar trebui să luați legătura cu un avocat din Germania pentru a vedea ce posibilități aveți pentru sesizarea organelor de cercetare din germania în legătură cu fapta de fraudare a creditorilor.
Puteti sa l contactati pe Facebook pe Erich Mocanu politician. De a lungul timpului, am vz multe postari utile pentru romanii care intampina greutati in Germania. Va poate indruma macar cu un sfat, de unde puteti... pleca. Mult succes!
@iulia Asa cum dvoastra v-ati adresat aici si in privat unor specialisti, asa s-a adresat si fostul sot. Fiica dvoastra se judeca pt. bani, iar banii sunt in Germania. De ce nu a(ti) deschis actiunea acolo? Inca ceva: cum vedeti dvoastra si/sau dna avocat care va reprezinta fiica punerea in aplicare a unei hotarari a instantelor romanesti in Germania?! P.S. Scrieti ,,avocati romani Germania" si dati-i goagalului sa caute. Apoi contactati cativa, cred ca v-ar ajuta sfaturile lor (departe de mine gandul de a desconsidera sfaturile primite aici!).

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare AndreiSfarc AndreiSfarc Buna ziua!Va contactez cu un caz de neplata a pensiei alimentare si as dori un sfat daca se poate(sau mai multe). Sa o luam cu inceputul.Parintii mei au ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara anonima15 anonima15 Buna ziua!Desi tatal lucreaza in Germania legal de peste doi ani, fiica mea primeste o pensie alimentara minima ce s-a stabilit in urma cu 4 ani jumatate. In ... (vezi toată discuția)
Inselaciune John_2105 John_2105 Buna ziua. Acum aprox. o saptamana in urma unui anunt pe internet am gasit sa cumpar un autoturism adus din germania in alt oras. M-am deplasat dupa ce am vb ... (vezi toată discuția)