avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia a plecat cu copiii - motive temeinice sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia a plecat cu copiii - motive temeinice sau nu?

Sotia a plecat cu copiii - motive temeinice sau nu?

Suntem casatoriti de 10 ani si avem doi copii - de 9, respectiv 7 ani.

Disensiunile in cuplu sunt de natura subiectiva - eu am fost cel care a criticat lipsa de afinitati comune si pasivitatea sociala a sotiei si, intr-adevar, din aceasta cauza, am avut perioade in care m-am comportat foarte rece in relatia de cuplu - greseala mea. Aceste perioade au fost intercalate de perioade in care totul a functionat bine. Nu a existat niciodata violenta, doar mici conflicte verbale.

Copiii sunt atasati de amandoi, si amandoi ne-am indeplinit cu drag rolul de parinte.

Financiar, eu am fost singurul care a sustinut familia pe toata durata casniciei, si am intretinut-o bine, fara sa invoc un statut superior din aceasta cauza.

De-a lungul timpului, am purtat discutii mature legate de o posibila despartire, dar nu am luat nici o decizie, intrucat am pus copiii pe primul loc si ne-a fost teama de efectul traumatizant.

In urma unui astfel mic conflict, fara sa ma anunte, sotia a inchiriat o garsoniera si a decis sa plece cu copiii de acasa.
Amandoi avem partea noastra de vina pentru hopurile din casnicie, dar eu nu pot fi de acord sa separe copiii de mine.

Este justificat legal ceea ce a facut?
Daca ea va cere divort si eu nu voi fi de acord, poate instanta sa ia hotararea de a desface casatoria din astfel de motive?

Multumesc
Se va stabili de instanta dupa ce va judecati.
Va veți expune apărările fiecare si in functie de probe si de aparari se va hotara.

Daca nu aveti acces sa vedeti minorii ar fi bine sa deschideti proces ca sa ii vedeți sau sa locuiască cu dvs. provizoriu.
Pai dacă nu are venit din ce a reușit soția sa închirieze garsoniera?
În orice caz nu pare sa le poată asigura copiilor spațiul locativ necesar dezvoltării lor. Probabil se bazează și pe o pensie de întreținere.
Instanta poate desface căsătoria din motivele menționate de dumneavoastră. Nu poți sili un om sa rămână alături de un altul pe care nu îl mai dorește.
Vedeți dacă aveți bani în conturile comune, sa nu va treziți fără ei și mai ales mergeți de urgenta sa vedeți copii
Astea sunt motivele de care stiti dvs, sotia o avea motivele ei, daca e hotarata sa divorteze, veti afla si motivele pe care le invoca.
De cand a plecat, va vedeti copiii ?
Multumesc pentru raspunsuri.
Sotia are venituri din pensia de handicap si din venitul de insotitor al unuia dintre copii.
Motivele deciziei ei sunt clare, mi le-a specificat, si nu imi interzice sa vad copiii.
Totusi, eu consider ca o astfel de decizie, fara planificare, fara un ultimatum - faptul ca a plecat si a lasat casa goala, ca si cum ar fi fost in pericol, nu e tocmai justificat.
De aceea, ma intrebam daca pe un asemenea fond, justitia poate aproba divortul.
Cand la baza casatoriei nu mai exista respectul, intelegerea, ajutorul reciproc si afectiunea ea nu mai poate fi continuata. Cand o persoana nu mai doreste sa va fie alaturi, justitia nu o va tine cu forta.

Din mesajele dvs nu se intelege daca va doriti sa continuati casatoria pt ca exista afectiune fata de sotie sau daca va doriti conditii bune de trai si dezvoltare pt copii, caci fecare din situatii se pot rezolva separat sau impreuna.

In functie de ceea ce va doriti se pot formula cereri in justitie, desi sfatul meu ar fi sa ajungeti la un numitor comun macar in ceea ce i priveste pe copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj intre soti avoovi avoovi Buna ziua De ceva timp sotia ma ameninta cu divortul, pe motiv ca nu ne mai intelegem. Avem un baiat de 16 ani pe care l-am crescut cu drag si care nu doreste ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, posibile solutii pentru remedierea situatiei skynet4 skynet4 Buna ziua, este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu ... (vezi toată discuția)