avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 6 mostenitori. Detinem certificatele de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 6 mostenitori. Detinem certificatele de mostenitor. Suntem ...

Suntem 6 mostenitori. Detinem certificatele de mostenitor. Suntem posesorii unui apartament. Unul din mostenitori doreste sa ofere celorlalti o suma ca sa devina el proprietarul imobilului. Unul din mostenitorii care s-a ocupat de toate formalitatile nu este de acord si doreste el sa cumpere partile celorlalti.. Care ar fi solutia?...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: crmnradu , utilizator 12:35, 20 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel care în urma cumpărării cotelor de la alți moștenitori deține o cotă majoritară, deține un avantaj la atribuirea casei de către instanța de judecată, în urma unui eventual proces. În cazul ăsta, cel care nu dorește să vândă ar trebui să fie de acord cu atribuirea apartamentului către moștenitorul majoritar și să ceară un preț mai mare pentru partea lui față de cel plătit pentru cotele celorlalți moștenitori.
Se vor judeca cei care nu se înțeleg.
Cei care vor pot vinde partea lor cui doresc.
Daca vindeți se judeca doar cei doi care nu se inteleg dar și decideți cine va câștiga procesul intr-o cota mare.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua! In ultima fraza am inteles de la dv.ca...cei 2 care nu se inteleg, se pot judeca. Cine poate avea castig de cauza cel care detine partea cea mai mare din imobil?...Multumesc!
În principiu, da, dar nu este obligatoriu să se întâmple așa. Instanța va ține cont și de alte criterii, ca de exemplu: locuiește în casă, își desfășoară profesia acolo, a făcut investiții, nu are o altă locuință (în comparație cu celălalt care are o locuință) etc.
Multumesc pentru raspuns! Ar fi varianta ca 4 mostenitori din cei 6 sa-mi vanda mie partea lor. Al 5-lea nu doreste. Poate ocupa apartamentul. Ce pot face eu care as detine majoritatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune imobil,poate sa vanda o persoana?ceilalti nu vor. criss_ty criss_ty Buna ziua. O sa prezint povestea mai in detaliu ca sa pot fi ajutat cu niste raspunsuri. In urma decesului tatalui acum cativa ani, s-a facut succesiune pe ... (vezi toată discuția)
Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)
Buna seara ,eu si sotul meu suntem in divort. azi am aflat ca ... Delia C Delia C Buna seara ,eu si sotul meu suntem in divort. Azi am aflat ca el a inaintat actele pt partaj.Noi avem un apartament cumparat impreuna cu ajutorul parintilor ... (vezi toată discuția)