avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizate modificare gard pentru a face curtea mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizate modificare gard pentru a face curtea mai privata

Am un gard cu fundatie si stapli din beton/caramida. Deasupra fundatiei intre stalpii de beton se afla bari din fier forjat.

In cazul in care doresc sa inlocuiesc barile din fier forjat cu placi din lemn sau alt material, este nevoie de autorizatie de constructie?

Ma intereseaza o metoda prin care pot face curtea mai privata fara a trece prin procedura complexa de a lua o autorizate de constructie.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:51, 25 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este nevoie de autorizatie de constructie.
Nu este mai simplu sa montati niste panouri de plexi(pepsi)glas mat pins de acele bare forjate?
Sunt o solutie buna placile din policarbonat insa as dori ceva mai solid.
Din ce inteleg nu se pot inlocui materiale din care este facut gardul insa se pot adauga materiale noi. In cazul acesta daca adaug lemn lipit de barile din fier forjat sau alt material solid (tabla, pvc etc) este necesara autorizatia?

Ionut.ion a scris:

Nu este mai simplu sa montati niste panouri de plexi(pepsi)glas mat pins de acele bare forjate?

Eu cred ca nu dar mai sigur ar fi mergeti la primărie si sa intrebati acolo...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este nevoie de autorizatie si in acest caz. Scrie in lege. Si daca schimbati culoarea fatadei trebuie autorizatie. Nicio lucrare nu se poate face fara autorizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie? dan_mihutiu dan_mihutiu Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din ... (vezi toată discuția)
Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)
Autorizație gard ib.andrei ib.andrei Buna ziua! Am gardul din fier cu fundația din beton si as vrea sa il schimb tot în fier,doar ca va fi fier forjat iar fundația doar vreau sa o sparg ... (vezi toată discuția)