avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pe 10 August 2020 mi-am încetat activitatea la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pe 10 August 2020 mi-am încetat activitatea la firmă, La data ...

Pe 10 August2020 mi am încetat activitatea la firmă, La data respectivă mai aveam15 zile concediu de odihna neefectuate,Iar firma ma anunțat că acele zile nu mi plătește si le voi pierde!(Platite fiind numai cele din anul 2019 si 2020)Ce as putea sa fac in ACEASTA situatie?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 20 August 2020
Din ce perioada erau acele zilede CO?
Acele zile de concediu de odihnă sunt din anul 2018.La încetarea activității in firma mi sa spus ca nu mi plătesc decât zile de concediu din anul 2019 si 2020.Mentionez ca nu am primit o notificare in care sa fiu înștiințat de acest aspect inainte de data demisie (august 2020)si mai adaug ca am facut o solicitare ptr zilele de concediu din 2018 cu câteva luni în urmă si mi sa răspuns că mi pot lua acele zile de co numai pe hărțile in rest să vin normal la serviciu.Multumesc anticipat!
Zilele de concediu de odihnă neefectuate aferente anilor anteriori trebuie să fie compensate în bani la încetarea contractului de muncă.

in situaţia în care angajatorul refuză compensarea în bani a zilelor de concediu neefectuate, salariatul poate face o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) în raza căruia angajatorul îşi are sediul social sau să se adreseze instanţei judecătoreşti competente, acţiunea fiind scutită de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic sau concediu d odihna florentina.dogaru florentina.dogaru Avand in vedere situatia actuala cu coronavirus, am urmatoarea intrebare: In locul somajului tehnic, as putea sa cer conducerii companiei, sa-mi aprobe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat din 2018! am preluat o firma și ... roxi27 roxi27 Concediu de odihna neefectuat din 2018! Am preluat o firma și în evidențe apar zile de CO neefectuate de un angajat din 2018! Acum angajatul vrea sa ii ... (vezi toată discuția)