avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua .Am depus dosarul de pensionare in italia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua .Am depus dosarul de pensionare in italia ,avand 29 ...

Buna ziua .Am depus dosarul de pensionare in italia ,avand 29 ani 5 luni lucrati in Romania ,13 ani ,4 luni in Italia .Este nevoie de a depune cerere si la Casa judeteana de pensii din Romania sau sunt valabile doar cele depuse in Italia ? Mentionez ca lucrez inca !Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Romica Murariu , utilizator 14:06, 24 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul CNPP:
Dacă domiciliez pe teritoriul altui stat membru trebuie să vin în România pentru a depune cererea mea de pensie?
Dacă domiciliaţi pe teritoriul unui alt stat membru trebuie să depuneţi cererea de pensie la instituţia de asigurări sociale de la locul de domiciliu, care va face toate demersurile către instituţia competentă din România, nefiind necesară deplasarea dvs. în România, în acest scop.


Vă rog să mă scuzați ,am omis un amănunt .nu am scanată cartea de muncă la casa de pensii .ce ar trebui să fac ? De unde vor avea cei de la casa perioada cat am cotizat ? Va multumesc cu scuzele de rigoare !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un carnet de munca scanat are aceeasi valoare juridica ca si un carnet de munca nescanat. ...in speta,nu pierdeyi vechimea daca carnetul dvs de munca este nescanat.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca nescanata emilia-gabriela emilia-gabriela Buna seara, Sotul meu a constatat din intamplare urmatoarea problema la locul de munca: Persoana care se ocupa cu cartile de munca a omis sa-i duca ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa munca in italia camelia_apostol camelia_apostol buna ziua! mama mea lucreaza ca badanta in Italia, cu forme legale de munca. Lucreaza acolo de 4 ani. Ea are acum 67 de ani si este pensionara de mai multi ... (vezi toată discuția)
Domiciliez in strainatate. cum mi se stabileste dreptul la pensie? hANGHIUC hANGHIUC am 58 de ani ,lucrez in italia din 2003 cu documente ,in romania pot iesi la pensie de drept .intrebarea mea mi se poate calcula inpreuna atit anii de vechime ... (vezi toată discuția)