avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara! Va rog sa imi dati un sfat in legatura cu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara! Va rog sa imi dati un sfat in legatura cu un card ...

Buna seara! Va rog sa imi dati un sfat in legatura cu un card Cetelem. Luna de luna am platit la termen suma minima de plata, n-am inregistrat intarzieri. In luna iulie am virat suma stabilita in data de 14 prin aplicatia PAGO (suma le intrea in cont intre 1-3 zile). Extrasul de cont, in format pdf, inca nu fusese emis, dar intrand in cont deja aparea suma minima de plata. De aici au aparut problemele. Dupa 31 iulie am inceput sa primesc sms-uri ca nu mi-am platit rata curenta si ca ma raporteaza la Biroul de credit. Le-am trimis email cu poza confirmarii platii prin Pago, scriindu-le ca eu nu am nicio restanta. Insistand si pe messenger sa-mi raspunda la mail-ul trimis, am primit drept raspuns urmatoarele: ''Conform prevederilor din contract, este necesar ca plata sa se efectueze dupa data emiterii extrasului, respectiv 15.07.2020, astfel suma achitata de dumneavoastra a scazut cumparaturile in perioada de gratie cu scadenta 10.07.2020 in valoare de 223.56 lei iar diferenta s-a preluat de catre sistem ca avans la soldul purtator de dobanda. Prin urmare, la data emiterii prezentei adrese, figurati cu rata neachitata pentru scadenta din 01.08.2020, in valoare de 356.02 lei''. Ori eu n-am gasit nicaieri o asemenea prevedere. De atunci ma tot suna, chiar si de 10 ori pe zi. Nu le-am raspuns, fiindca eu vreau un raspuns in scris in care sa-mi explice unde anume este stipulat asa ceva. Bineinteles ca le-am virat deja suma pentru luna august. Dar pe cea de pe luna iulie, consider ca am achitat-o. Este legal sa ma scoata restanta pe luna iulie?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 10:42, 27 August 2020
Dvs, ati procedat bine, ati procesat plata în 14 (practic înainte de 15 a lunii); cei de la Cetelem sunt niste tepari...daca va tot sicaneaza, adresati-va ANPC-ului.

- Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează. Mulțumesc -
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2020
Manuela Rășină, administrator
Din punctul lor de vedere, exact aici ii problema. Am platit mai repede cu o zi, inainte de a mi se emite extrasul de cont pe luna iulie (termen 31 iulie). Suma aceea nu vor sa o recunoasca ca rata pe luna iulie.
Faceti plata dupa data de emitere a extrasului,cu este prevazut in contract.Altfel va complicati inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am un card de credit care a fost declarat scadent anticipat desi eu faceam plati. Am intarziart cu o rata datorita unui deces dar luna urmatoare am ... (vezi toată discuția)
Data după care se pot percepe penalități de întârziere Shareban Shareban L230/2007 [quot]Art. 49 (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restantă, afişată pe ... (vezi toată discuția)
Cetelem giubaca69 giubaca69 Bună ziua :) doresc să mă lămuriți cu privire la cele ce am să vă expun ! Tatal meu avea un card CETELEM de pe care a scos in cateva randuri anumite ... (vezi toată discuția)