avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... In urma contactului direct cu o colega la locul de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

In urma contactului direct cu o colega la locul de munca, diagnosticata ...

In urma contactului direct cu o colega la locul de munca, diagnosticata pozitiv, am fost plasat de DSP in carantina la domiciliu pentru o perioada de 14 zile.testul meu a iesit negativ.Medicul de familie a primit de la DSP decizia de confirmare a carantinarii mele si mi-a eliberat concediul medical cu cod 07(carantina) insa 07 este platit cu 75 la suta. INTREBARE: Conform Legii 136/2020 nu trebuia sa am codul 05 care este platit 100/100?
Cel mai recent răspuns: lupsamihai2004 , utilizator 19:36, 28 August 2020
"Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită potrivit legii și se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate."
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai nou e 100%.

Indemnizația la care au dreptul asigurații pe perioada concediului medical pentru carantină ori izolare are o valoare ușor modificată, în urma unei recente ordonanțe de Guvern. Indemnizația e suportată 100% din bugetul statului, chiar din prima zi de concediu.

"Cuantumul brut lunar al indemnizației pentru carantină sau izolare reprezintă 100% din baza de calcul stabilită conform art. 10 și se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate", scrie în forma actualizată recent a OUG nr. 158/2005 cu concediile medicale - modificările recente sunt aduse de OUG nr. 126/2020. Angajatorul nu împarte cu statul costul, indemnizația fiind suportată de la buget din chiar prima zi de concediu, aflăm din aceeași ordonanță recentă.

Până acum, procentul era de 75%, iar Guvernul a trebuit să opereze modificarea în OUG 158 pentru că Parlamentul deja stabilise acest cuantum prin Legea caratinei și izolării.

www.avocatnet.ro/articol_554...
Eu nu spun ca nu aveți dreptate, din păcate medicul de familie se informează de la CNAS, ei sunt legea.
Va multumesc,medicul de familie a zis ca a completat corect certificatul cu cod 07 si cod diagnostic 994,urmeaza sa vad cum voi fi platit de angajator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua prin oug 126/2020 s-a modificat oug 158/2005 `` cuantumul ... mmarianne mmarianne Buna ziua Prin OUG 126/2020 s-a modificat OUG 158/2005 `` Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină sau izolare reprezintă 100% din baza de ... (vezi toată discuția)
Familie cu recent pozitiv Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa ... (vezi toată discuția)