avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un locatar care ...

Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un locatar care periodic face mizerie pe scara blocului, in sensul ca atunci cand duce gunoiul la ghena situata in afara blocului, lasa in urma mizerii atat lichide cat si solide. Deoarece doamna care face curatenie pleaca in jurul pranzului suntem obligati ori sa suportam mizeria ori sa facem noi curat. Ce putem face? Putem sa -l penalizam la intretinere sau in alt mod din punct de vedere material? Doar asa cred ca si-ar face singur curat sau inceteaza cu aceasta atitudine. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:28, 29 August 2020
Buna ziua,
Eu zic ca puteti trece in regulament aceste aspecte...
Dar sigur nu o sa recunoasca prevederea si nu o sa plateasca...
Eu as strange toate acele gunoaie si le as depozita in fata usii sale, poate chiar legate de clanta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteti-i prima data un preaviz, conform art. 31 alin 1 din legea 196/2018. Scrieti ca motivatie ca exista "scurgeri" din proprietatea lui individuala, pe proprietatea comuna. La inspectie verificati daca nu cumva are un "cos" prea mic si va oferiti sa-i luati, ca asociatie, unul mai mare si mai incapator, eventual unul mai practic. Poate asa va pricepe.

Instiintati-l ca nerespectarea art. 31 alin 1 se pedepseste cu amenda de minim 500 RON.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
latka, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteti-i prima data un preaviz, conform art. 31 alin 1 din legea 196/2018.

L nr 196/2018
ART. 31
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociației de proprietari,
proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului
executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de
construcții/reparații, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se
inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate
avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepție cazurile de urgență când
termenul pentru preaviz este de 24 de ore.

Initiatorul topicului precizeaza neajunsurile generate de un vecin la transportarea reziduurilor in partea comuna de condominiu
Nu are legatura murdaria lasata de vecin cu disp art 31 care vizeaza accesul in proprietate pentru interventii la partea comuna de constructii si de instalatii
Pe cale de consecinta nu pot fi aplicate sanctiunile prevazute pentru nerespectarea disp art 31 al 1

1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate nu aveti simtul umorului, bineinteles ca nu exista asa ceva, de aia am folosit ghilimelele. Legea nu prevede pedepse pentru nesimtiti, de genul acesta, cel mult un regulament al asociatiei respective.
@latka
Dv excelati in umor si exprimat frustrari la adresa utilizatorilor,suplimentar mai si induceti in eroare invocand
Trimiteti-i prima data un preaviz, conform art. 31 alin 1 din legea 196/2018.

Atentie ca nu ati folosit ghilimele in acest paragraf
Utilizatorii inteleg sa posteze pe forum diferite probleme cu care se confrunta in speranta ca vor primi ajutor,raspunsuri sustinute de dispozitiile in vigoare=fara sa cunoasca ca dv intelegeti sa utilizati forumul drept scena de "mistocarii"
In conditiile in care nu toti utilizatorii au auzit ca exista legislatie care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,posteaza pe forum topic si primesc raspunsul dv -ce poate sa inteleaga?
Solicitati administratorului forumului sa schimbe obiectul acestuia ,sa i inlocuiasca numai cu "simtul umorului",dupa cum intelegeti dv sa "ajutati " utilizatorii de pe forum

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, la subsol vand fiecare ... Isac Maria Isac Maria Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, la subsol vand fiecare proprietar beci. Toate scurgerile trec doar prin cateva beciuri. Mi s-a infundat scurgerea, ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema. cum pot face sa platesc intretinerea la asociatie ... Anisoara26 Anisoara26 Am o mare problema. Cum pot face sa platesc intretinerea la asociatie in contul asociatiei pentru ca eu nu sunt acasa si asociatia de locatari refuza sa imi ... (vezi toată discuția)
Ce masuri se pot lua impotriva unui locatar de bloc care confunda ... Maria-A T Maria-A T Ce masuri se pot lua impotriva unui locatar de bloc care confunda spatiul comun cu spatiul personal (Ex: balcon de sevici inchis in interes propriu, covoare ... (vezi toată discuția)