avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un locatar care ...

Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un locatar care periodic face mizerie pe scara blocului, in sensul ca atunci cand duce gunoiul la ghena situata in afara blocului, lasa in urma mizerii atat lichide cat si solide. Deoarece doamna care face curatenie pleaca in jurul pranzului suntem obligati ori sa suportam mizeria ori sa facem noi curat. Ce putem face? Putem sa -l penalizam la intretinere sau in alt mod din punct de vedere material? Doar asa cred ca si-ar face singur curat sau inceteaza cu aceasta atitudine. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:28, 29 August 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa zic ! Am fost destul de clar in motivatia ce ar fi aparut in preaviz ; "scurgeri"

Aici e un caz clar de lipsa de educatie si in acelasi timp de lipsa a unei prevederi legale care sa sanctioneze un astfel de comportament.
Nu am facut misto de nimeni, alternativa la care se gindea utilizatorul (si astepta confirmare) era la fel de ilegala, sanctionarea materiala pe listele de intretinere. Ca sa-i atragi atentia unei persoane needucate, fie chiar si printr-un preaviz umoristic, nu incalca legea. Pur si simplu i s-ar fi explicat individului ca are lacune de comportament, sub o forma mai putin incrincenata, cu scandal, amenintari si alte cele. Ce ati fi vrut sa-i scriu utilizatorului sa faca ? Ceva de genul:
"Pentru corecta si completa dv inforamre stuati atent disp L nr 196/2018"

De ce nu ati dat un raspuns pertinent, daca tot ati intrat sa "ajutati" autorul topicului si nu pentru cautat noduri in papura ?

Daca in regulamentul condominiului nu exista o prevedere a unei astfel de situatii, nu vad ce ar mai fi de facut.
sanctionarea materiala pe listele de intretinere.

Sunt perfect de acord cu dv ca nu trebuie acceptat atitudine si comportament de defavoarea si contra intereselor locatarilor
Problema reala o constituie ca asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta si nici legiuitorul nu a prevazut dreptul in favoarea asociatieid e proprietari sa aplice sanctiuni
Asta ar mai trebui ca persoana aleasa provizoriu reprezentant legal al asociatiei de proprietari ,pe langa beneficiul lunar asigurat de indemnizatie sa mai aibe si competenta sa aplice sanctiuni impotriva acelora considerati nonsimpatici
Au existat presedinti de asociatie de proprietari care au inteles sa isi arate "muschii " care au ajuns sa isi manifeste actele si actiunile impotriva intereselor anumitor locatari,determinand participantii la adunarea generala sa voteze excluderea din asociatie si din imobil a celor cu anumite idei care nu sunt pe aceiasi lungime de unda cu presedintele de asociatie
Nici putere prea mare in mana unui cetatean nu este buna -in anumite situatii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, la subsol vand fiecare ... Isac Maria Isac Maria Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, la subsol vand fiecare proprietar beci. Toate scurgerile trec doar prin cateva beciuri. Mi s-a infundat scurgerea, ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema. cum pot face sa platesc intretinerea la asociatie ... Anisoara26 Anisoara26 Am o mare problema. Cum pot face sa platesc intretinerea la asociatie in contul asociatiei pentru ca eu nu sunt acasa si asociatia de locatari refuza sa imi ... (vezi toată discuția)
Ce masuri se pot lua impotriva unui locatar de bloc care confunda ... Maria-A T Maria-A T Ce masuri se pot lua impotriva unui locatar de bloc care confunda spatiul comun cu spatiul personal (Ex: balcon de sevici inchis in interes propriu, covoare ... (vezi toată discuția)