avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am teren dat in arendă de ani de zile la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am teren dat in arendă de ani de zile la o asociație ...

Bună ziua. Am teren dat in arendă de ani de zile la o asociație care de anul trecut a fost preluat de altă asociație neprimind nici un fel de contract de la cei care au preluat.Eu după urma terenului arendat luam produse si bani. Anul acesta la începutul lunii august mi-au dat doar grâu desi am optat si pentru bani.De când am preluat grâul sunt dusă cu vorba ca si ceilalti consateni ca ii vom primi.In contractul pe care eu nu l-am primit au spus că nu scrie in cat timp trebuie sa imi livreze ei banii,pot sa ii primesc si la sfarsitul anului. Este corect? Spuneti-mi cui trebuie sa ma adresez pentru a sti ceea ce trebuie sa fac.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: 51971 , utilizator 01:22, 6 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
stimat(a)arendator,trebuie sa tineti cont ca anul acesta este un caz de forta majora in agricultura din cauza secetei excesive. Culturile agricole au fost calamitate 100% si deci productiile realizate sunt de aproape zero . In aceasta situatie arendasul dvs. nu are posibilitatea sa respecte contractul si nu poate fi tras la raspundere.Asa prevede art. 1351 din Codul Civil. si asa trebuie sa scrie in contractul de arendare la un articol spre final .Trebuia sa va faca o notificare in acest sens si cu suma pe care o poate acorda grau si bani
Binen-nteles ca au fost nevoiti faca actele de calamitate si o comisie de specialisti au constatat gradul de dauna.re .ca urmare a secetei (caz de forta majora ). Deja s-au aprobat de Guvern sumele cu care vor fi despagubiti cei indreptatiti . Pentru 1 ha de grau vor primi 925 lei . Ce inseamna acesti 925 lei pe 1 ha ? cam 1321 kg.grau la un pret de 0,7 lei
Banii vor veni pana la sfarsitul lunii septembrie ..
Deci fata de 4.000 kg./ha -sa zicem -cat ar fi obtinut in conditii normale , este despagubit numai cu 1.321 kg. diferenta de 2.679 kg/ha este pierderea ce se suporta de arendas.. Din ce sume se suporta ? Pai o parte din subventia de la APIA care va intra in contul lui cam in luna octombrie- noiembrie .. Deci cu greu face fata la toate cheltuielile. mai ales daca are si credite la banca . Nu este nimeni de rea credinta sa nu va plateasca dreptul dar trebuie sa intelegeti ca daca nu ai de unde sa dai este foarte greu .. si in caz de forta majora trebuie sa suportati si dvs. diferenta in minus (trebuia sa va faca notificarea )..
Cat priveste contractul de arendare ,trebuie sa scrie ca plata se face in termen de 45 zile de la recoltare. dar si cazul de forta majora trebuie sa fie scris in contract asa cum am spus mai sus .. . Deci trebuie sa ii cereti o copie a contractului de arendare care este facut de vechea asociatie si trebuia sa fie inregistrat la Primarie .Daca nu are numar si stampila de la Primarie cu semnatura primarului ,inseamna ca nu este valabil . In acest caz va trebui sa-i solicitati sa inregistreze contractul la Primarie si sa va dea un exemplar .-desigur ca trebuie si cu semnatura dvs.mai intai -.Daca nu va intelege sa se puna la punct cu aceste aspecte ,va trebui sa-l actionati in judecata .. Poate sa nu se ajunga acolo .. si prin vorba buna si intelegere se rezolva multe,, se trece si peste seceta si peste Covid19 ... Poate ca in zona dvs nu a fost seceta dar Covid tot a fost .. cu respect
Mulțumesc frumos. Voi astepta pana la sfarsitul lunii sa vedem ce se întâmplă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)
Arenda 2018 Lisonelta400 Lisonelta400 Mie arendasul mi-a dat 35197,50 lei pe anul 2018. Am citit la ANAF ca se plateste impozitul la suma de 550 de lei tona de grau. In realitate eu am primit 650 ... (vezi toată discuția)
Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)