avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Bună ziua, va rog sa mi spuneți dacă exista o lege ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Bună ziua, va rog sa mi spuneți dacă exista o lege prin care ...

Bună ziua, va rog sa mi spuneți dacă exista o lege prin care sunt obligata sa mi sechestrez animalul de companie în casa și sa o scot doar cu lesa. Pisica a afost salvata de noi de la moarte fiind deja adulta, are carnet este vaccinata I - am oferit toată îngrijirea și hrana necesara însă pentru a-și face nevoile a trebuit sa- i acordam suficient spațiu de mișcare lasand- o și în curte. Problema ivita provine de la vecina noastră care deține un jeep de 90.000 EUR mașina pe care o tine în curtea comuna în care sunt mai multe imobile și fără gard fără poarta unde are acces oricine de pe strada și curte în care umbla zeci de feline. Vecina ne-a amenințat ca vom fi dați în judecata și va cere 9000 EUR pentru revopsirea mașinii pentru ca a văzut o pe pisică noastră pe capota. Ne cere sa abandonam pisica sau sa o sechestrat în casa ca dacă nu, ne
cere daune. Va rog sa ma lămuriți ce drepturi am și dacă nu ar trebui și ea sa aplice într o curte comuna o protecție prin tinerea în garaj a mașinii sau măcar o husa de protecție în loc sa hartuiasca vecinii. Mulțumesc!
Aștept cu mult interes răspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 00:34, 5 Septembrie 2020
Buna ziua,

Este posibil ca dvs sa fiti trasa la raspundere daca vecina are dovezi ca este pisica dvs, daca dvs ati recunoscut vine cu martori, dar si daca face fotografii si are dovezi cu pisica pe masina,

Mai jos aveti articolul din Codul civil de care poate uza vecina dvs:

Art. 1375

Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale

Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pagube create de pisici mihaid21 mihaid21 Buna ziua, Stau la casa iar pisica vecinilor imi face pagube masinii. Ultima data a zgariat capota incat a trebuit sa o vopsesc. Le-am explicat, dar nu au ... (vezi toată discuția)
Bună. am o întrebare. ce pot face in cazul in care pisica vecinului ... Aolys Aolys Bună. Am o întrebare. Ce pot face in cazul in care pisica vecinului îmi intră în casă și îmi atacă pisica și pe mine însumi lăsând răni? Pisica ... (vezi toată discuția)
Distrugere sau .. ce ? ContSters240593 ContSters240593 Pe data de 5 aprilie, pisica mea a cazut de la etajul 5 si a spart luneta unei masini, parcata in fata blocului. In seara zilei cu pricina, suna la usa mea ... (vezi toată discuția)