avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua, am urmatoarea speta, si sper fara rautati ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua, am urmatoarea speta, si sper fara rautati din partea ...

buna ziua, am urmatoarea speta, si sper fara rautati din partea colaboratorilor. In anul 2012 am cunoscut in barbat in aceeasi lerioada in care bagam divortul. El a introdus cererea 1 sapt mai tarziu. Nu ne cunosteam inaine. Am inceout o relatie, dupa aproximativ 1 luna si-a schimbat atitidinea fata de mine si ai am considerat ca regreta ca a bagat cererea de divort si l-am rugat sa vorbeasca cu sotia si daca mai este ceva de facut sa se impace. Asa au si facut. Dupa ce am ter.inat eu di ortul el a continuat sa ma vad cu el ocazional, el explicand ca sunt multi bani la mijloc si a trebuit sa aleaga aceasta solutie. Eu dupa alroximativ 2 ani xe relatie ca si amanta am vrut sa pun punct relatiei...lui nu i-a convenit, a inceput cu urmariri, chiar cunoscusem o alta lersoma si a ajuns saa deslarta de acel om. In acea disperare am avut si tentativa de suocid, eu nevrand sa ii deranjez sotia care nu merita umilinta asta. Am iesit din spital, m-a cautat iar, eu am cedat iar, il iubeam nebuneste. Dar tot incerc sa i.i fac alte relatii si el spune ca ii apartin lui si ma jigneste incontinuu. Chiar am intrat in depresie si pot dovedi medicalucrul asta. I-am sus ca voi merge in instanta, el este un om influient, nasul sau de cununie este avocat, si a spus ca voi plati cu varf si indesat. Mu mai suport situatia asta, sunt 8 ani in are ma foloseste cum vrea el. Dava ajung in instanta pot cere daume fiman iare ptr starea psihica in care ma aflu? La polotie mu pot face mimic ca nu m-a agresat fizic. Sau ce bariante am? Multumesc
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Chiar daca nu v-au agresat fizic, codul penal va protejeaza pentru hartuirea psihica / morala. Va trebui sa ii comunicati ca nu mai doriti sa va contacteze.

Daca va continua sa va urmareasca sau nu va inceta cu telefoanele, va trebui sa depuneti plangere penala pentru Hartuire - art. 208 Cod penal.

Daca acesta va trimite SMSuri / mailuri etc. cu amenintari se va adauga si Amenintarea sau Santajul - art. 206 art 207 Cod penal.

Daunele morale se pot cere atat in procesul penal cat si in civil, depinde ce varianta veti alege, este bine sa consultati un avocat.

Multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati putea obține chiar și un Ordin de Protecție , pentru 6 luni , perioada in care puteți cere instantei sa îl oblige sa nu va contacteze in nici un fel . Iar dacă totusi o face, comite o infracțiune
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand as zice ca aveti nevoie de consiliere psihologica, sa treceti peste acest sir de traume (ex. divort, tentativa de suicid, hartuire, etc.), insa ar fi de preferat sa ajungeti la cineva cu experienta pe astfel de spete (ex. este un caz clasic, in care avem un persecutor si o victima).
Apoi cu increderea/stima de sine mai ridicata, cu un moral mai bun, o sa puteti sa contactati un avocat pentru a initia procedurile legale necesare sa va vedeti de o viata linistita, demna si onesta, inclusiv solicitarea unui ordin de protectie, asa cum ati primit deja recomandari in acest sens...ideal ar fi sa le faceti in paralel, insa amandoua costa si probabil in functie de buget va trebui sa prioritizati .... alegeti ce aveti nevoie mai stringent sa fie rezolvat, ascultati-va cu atentie instinctul, sigur o sa va dea un raspuns.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, multumumesc ptr raspunsuri, am consultat un avocat care ulterior i-a redactat o scrisoare si i-a trimis-o la adresa. Momentan este liniste, in mod sigur isi doreste ca sotia sa nu afle astfel de situatii si incerc sa cred ca ma va lasa in pace si ne vedem fiecare de viata lui.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Din cate inteleg de la dvs. acest bărbat va hartuieste si comite abuzuri psihice asupra dvs. Puteti sa ii faceti plângere penală pentru hărțuire și să obțineți un ordin de protecție împotriva lui. Nu are nicio importanta ca nasul sau de cununie este avocat. Aceasta afirmatie a fost făcută ca sa va intimideze. In ceea ce priveste despăgubirile morale, trebuie să dovediți că prejudiciul a fost cauzat de acest individ si ca depresia a fost cauzată de relația toxică cu acesta. Cel mai bine este sa nu mai luati legatura cu el și să îi faceti plângere la politie si sa obțineți ordin de protecție împotriva lui. Aceasta nu este iubire, va manipulează si va controlează.

Alte discuții în legătură

Soțul are o problemă psihică, e maniaco-depresiv. poate fi acest fapt motiv de divorț? Miky09 Miky09 Soțul are o problemă psihică (maniaco-depresiv) Poate fi aceasta motiv de divorț? (vezi toată discuția)
Conditii solicitare ordin de restrictie mariascripcaru mariascripcaru in ce conditii pot solicita ordin de restrictie impotriva unei persoane care m-a agresat si ma ameninta in continuare ,persoana nefiind din familie .Multumesc ... (vezi toată discuția)
Amenintari si calomnie daniella28 daniella28 buna ziua,as vrea sa stiu daca sotul cu care ma aflu in divort se poarta urat cu mama mea,a tipat la ea,ii vorbeste urat,pe mine ma ameninta ca imi ia copilul ... (vezi toată discuția)