avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobândire permis conducere-ucidere din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobândire permis conducere-ucidere din culpa

Redobândire permis conducere-ucidere din culpa.
Buna ziua,
Va voi spune pe scurt povestea ( fără a judeca persoana sau fapta va rog ) la care dacă-mi puteți da răspunsul corect as aprecia.
Tatăl meu 67 ani, anul trecut a provocat un accident pe trecerea de pietoni soldat cu moartea victimei, decizia definitiva pronunțată anul acesta in 23.07.2020 este 2 ani cu suspendare, 60 zile la locul de munca, plata unor sume de bani, etc. Noi familia, prietenii ne dorim pentru binele lui sa nu mai conducă niciodată, dar asta nu este posibil, pentru ca el își dorește sa conducă după săvârșirea pedepsei. Am citit fel de fel... ca după 6 luni de la săvârșirea pedepsei poate redobândi permisul anulat. Cu sau fără examen-păreri diferite....
Pedeapsa este încadrată de la 2 la 7 ani. Își poate redobândi permisul după 6 luni după executarea celor 2 ani, sau după ce trec cei 7 ani ( încadrarea) ? Nu exista limita de vârsta ? Ma gândesc ca in curând va face 70 de ani... ceva ce-l poate împiedica sa-și ia permisul înapoi.
Îl iubim foarte mult și ne dorim sa rămână in viața și prezent printre noi, nu altfel. Dacă se poate un răspuns la obiect, fără a face trimitere la ordonanțe, legi, articole.
Va mulțumesc frumos !!!!
Daca nu are pedeapsa complementara sa nu conduca o anumita perioada, dupa 1 an de zile de la ramanerea definitiva poate sa sustina examen pentru un nou permis.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre interzicearea dreptului de a conduce si anularea permisului florentin29 florentin29 Buna seara, Revin dupa ceva timp,va rog sa imi spuneti care este diferenta dintre cele 2 cazuri.Anularea permisului stiu ce presupune,dilema mea este ... (vezi toată discuția)
Permis auto anulat nncristi nncristi Buna ! In data de 05.02.2009 am avut un accident rutier in Oradea soldat cu victime usoare. Acestia au facut plangere fiind incadrati in 15 si 12 zile de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost condamnat pentru conducere fara permis art ... FejerA FejerA Buna ziua, Am fost condamnat pentru conducere fara permis art 335 alin 2. (excert. drept conducere suspendată), la pedeapsa cu suspendare, hotararea inca nu ... (vezi toată discuția)