avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cum scapam de corespondenta care nu ne este destinata ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cum scapam de corespondenta care nu ne este destinata noua

Buna ziua,

Ce putem face cu acea corespondenta marcata "pentru justitie a se inmana cu prioritate", daca acea persoana nu mai locuieste la dresa respectiva, este jurist, persoana publica si polititca (secretar general, consilier etc.), este cautat de mai multe institutii pentru fraude/evaziune si se foloseste de art.14 alin. (1) și (4) din OUG nr.97/2005 ce-i permite sa-si reinnoiasca buletinul provizoriu anual ?


" Atunci când persoana fizică nu poate prezenta toate documentele necesare pentru eliberarea unei cărţi de identitate, acesteia i se poate elibera o carte de identitate provizorie, în conformitate cu prevederile art. 20, alin.(1), lit. a) din același act normativ.
Având în vedere aspectele sesizate în adresa dumneavoastră, potrivit dispozițiilor art.73 alin. (1) lit. (c) din Normele Metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, aprobate prin H.G nr.1375/2006, în situația persoanelor care locuiesc într-un imobil cu destinaţie de locuinţă şi nu pot prezenta documentul cu care să facă dovada adresei de domiciliu, pentru a se evidenţia situaţia de fapt, în cartea de identitate provizorie, rubrica "motivul eliberării" se completează "lipsă dovada adresei de domiciliu"."

Daca va intrebati: face parte din familia fostului proprietar, de aceea a si avut buletin pe adresa respectiva.

Cei de la ANAF mi-au spus ca distrugerea corespondentei care nu ne apartine este o infractiune asa ca eu am o las sa se adune in posta.Dar ce pot face eu cu acea corespondenta daca nu am cum s-o inmanez titularului, iar institutiile statului se fac ca nu stiu unde locuieste acea sarmana/homeless persoana publico-politica cu functii chiar in cabinetul demnitarilor aferent cancelariei prim-ministrului ?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
Sp0of, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 10 Septembrie 2020
Pentru a nu mai primi corespondenta adresata unei persoane care nu domiciliaza la adresa dv,informati oficial expeditorii ca destinatarul nu locuieste la acea adresa
Am facut treaba asta deja, politia a venit la usa de 4 ori, s-au dat declaratii peste declaratii.
Dar persoana respectiva are buletin provizoriu ... legal, caci fiind demnitar homeless, nu are o alta casa, un alt apartament, o alta locuinta unde sa-si inregistreze buletinul, deci judecatoria trimite actele la adresa de buletin a respectivului.
Repet, omul e jurist, stie ce face, iar evidenta populatiei joaca cinstit cu ochelari de cal, strict ca la carte.
E ca si cum omul ar fi presedintele tarii, toata lumea il stie, instittutiile ar putea sa apeleze la metode logice sa dea de el, insa fac lucrurile ca la carte justificandu-si activitatea prin faptul ca omul are un buletin acoperit legal :)

Deci, ce pot face eu cu corespondeta respectiva, ii pot da foc, o pot returna undeva, o predau la posta ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu o returnati la posta , cu mentiunea ca persoana nu mai locuieste acolo ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin dupa casatorie - gazda la care vom locui nu e inca proprietar (succesiune) mfb mfb Buna ziua, as avea nevoie cat mai repede de o solutie - cum sa imi innoiesc buletinul - in situatia urmatoare: - m-am casatorit si am luat numele sotiei, ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata de luare in spatiu Fedayna Fedayna Situatie de luare in spatiu Buna ziua, Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie. Persoana ... (vezi toată discuția)