avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Casa de marcat pentru un PFA (servicii de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Casa de marcat pentru un PFA (servicii de înfrumusețare)

Buna ziua. Detin un PFA (servicii de înfrumusețare) ,nu am punct de lucru stabil si doresc sa imi achizitionez o casa de marcat dar mi s a zis ca nu pot cumpăra decat daca am un punct de lucru stabil. Intrebarea mea e ce pot face in cazul in care eu totusi nu pot avea punct de lucru in locul unde imi desfășoar activitatea ?
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Larisa2020 , utilizator 14:05, 11 Septembrie 2020
Buna ziua.
In primul rand , punctul de lucru trebuie autorizat la onrc, pentru a va putea desfasura activitatea. Cu certificatul constatator obtinut, va prezentati la anaf pt. a achizitiona casa de marcat. Altfel, practic, punctul de lucru este inexistent.
.
Pai am sediul professional acasa si am fost la onrc si am pus si punctul de lucru la aceeasi adresa. Acum pe PFA as avea punctul de lucru stabil+ cel mobil (asa era inițial, mobil), dar imi desfasor activitate intr un spațiu cu un alt PFA si am incheiat un contract de colaborare deoarece nu este de acord sa trec ca si punct de lucru adresa unde imi desfășoar activitatea si ca eu nu am facut un contrat de închiriere cu acest PFA doar de colaborare.

Raluca Iliescu a scris:

Buna ziua.
In primul rand , punctul de lucru trebuie autorizat la onrc, pentru a va putea desfasura activitatea. Cu certificatul constatator obtinut, va prezentati la anaf pt. a achizitiona casa de marcat. Altfel, practic, punctul de lucru este inexistent.
.

Eu pot sa imi las ca si punct de lucru stabil acasa si sa imi desfășor activitatea la alta adresa ? Pe casa de marcat va figura adresa de acasa dar eu voi lucra la alta adresa
Pentru acest cod caen pe care-l aveti si care implica a va desfasura activitatea doar la un punct de lucru stabil, e adevarat ca nu puteti achizitiona o casa de marcat mobila.
Cred totusi ca faceti o confuzie de termeni. Faptul ca va veti desfaura activitatea acasa l sediul profesional dar si la o alta adresa, cum ar fi la un alt salon de infrumsetare unde sa inchiriati un scaun (un spatiu) tot un punct de lucru stabil este. Acel punct de lucru "mobil" ar fi in cazul acestei activitati de cosmetica, sa mergeti la domiciliul clientului, ceea ce nu e permis pentru aceasta activitate.
Deci semnati un contract de inchriere pentru un scaun (un spatiu) la un alt salon de infrumsetare, mergeti la registrul comertului sa-l inregistrati ca un nou punct de lucru al pfa si apoi cu certificatul constatator obtinut va puteti lua casa de marcat stabila si pentru acolo.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Mulțumesc pentru răspuns. Problema este ca in acest spațiu al salonului am semnat un contrat de colaborare nu de închiriere. Si proprietarul spatiului nu este de acord sa trec punctul de lucru stabil ci sa ramana contractul de colaborare si in acest fel nu imi pot cumpara casa de marcat fara punct de lucru stabil. Am fost la onrc si am trecut punctul de lucru la sediul profesional si m au întrebat daca ramane si cel ambulant. Acum pe PFA ul meu este bifat punt de lucru stabil la sediu professional si cel ambulant. Ce pot face? Prop spațiului vrea doar contract de colaborare

Alte discuții în legătură

Cum anume trebuie fiscalizata casa de marcat? BaciuRobert BaciuRobert Buna ziua. Detin PFA manichiura cu punct de lucru ambulant (am depus acte pt punct fix, adresa sediului), in cazul in care doresc sa.mi desfasor activitatea la ... (vezi toată discuția)
Ca si pfa pot semna mai multe contracte de colaborare? Larisa2020 Larisa2020 Ca si PFA pot semna contracte de colaborare cu mai multe saloane de înfrumusețare? Specific ca detin casa de marcat. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 9602 razviko razviko Buna ziua, Am deschis un PFA cu cod caen principal 9602 si cu sediul profesional acasa (in comuna/localitate), dar imi desfasor activitatea intr-un salon ... (vezi toată discuția)