avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am avut o casa cumparata cu legea 112 timp ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am avut o casa cumparata cu legea 112 timp de 27 ani ...

Buna ziua, am avut o casa cumparata cu legea 112 timp de 27 ani am fost data in judecata si dupa 6 ani de procese prin ceva intelegeri am pierdut.
Am cerut despagubire Ministerului de finante am castigat in prima parte acum sunt la apel.
Cand am pierdut dreptul de propietar cel care a castigat a fost deacord sa-i platesc chirie si sa raman pana la finalizarea procesului cu MF, el a decedat iar mostenitorii nu mai doreste sa mai incheie un contract
Insa am descoperit ca contractul actual este unul neiregistrat eu am platit chirie in contul unuia dintre ei,ei neavand o succesiune facuta acum imi cere chiria fara un act scris si pentru ca solicit o chitanta imi spune sa parasesc locuinta.
cum ar trebui procedat ca totul sa fie legal .
multumesc
Cel mai recent răspuns: nicolici32 , utilizator 15:51, 10 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de situația dvs daca va permiteți să platiti in alta parte puteti sa faceti "valuri",sa solicitați chitanță etc.Daca v-au făcut vreo inlesnire și chiria plătită este mai mica decat pretul pietei atunci nu insistati. Daca aveti un contract e ok,locatarul nu mai are obligația înregistrării la ANAF ci doar a plății impozitului anual pe venit.Faceti plata într-un cont pt a avea dovada achitării chiriei și gata.
nu au facut nicio reducere a chiriei unul din motivul pt care ne-au acceptat sa locuim este sa nu avem pretentie la despagubire la amenajarea locuintei ,contractul s-a expirat in luna august iar ei fac acum succesiunea si nu au facut contracte nici celorlalti chiriasi ( 10 famili).Daca nu as accepta sa plec ce implica un ordin de evacuare.
Multumesc
exista riscul sa platesc chiria si ei sa nu imi mai prelungeasca contractul de inchiriere.Dar daca nu platesc pot acuza ca nu am platit chiria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatorul poate pierde procesul pt nerespectarea contractului? dragos_valentin81 dragos_valentin81 Am calitatea de Locatar intr-un contract de inchiriere incheiat la un birou notarial.La capitolul Obligatiile Locatorului se specifica \\"Locatorul nu va ... (vezi toată discuția)
Chirie fără contract, proprietarul mă amenință cu evacuarea. ce pot face în situația asta? nedreptatit nedreptatit Bună ziua, Mă confrunt cu următoarea problemă: stau în chirie din 2015,luna iulie, cu contract pe un an de zile(neînregistrat vreodată la finanțe de ... (vezi toată discuția)
Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea? simo2012 simo2012 am avut o mare problema..mama mea a murit anul acesta , casa este pe numele ei ..nu am facut succesiunea ..la intretinere sa acumulat datorii , vor sa ma dea ... (vezi toată discuția)