avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Detalii in limba romana pe ambalajul unui produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Detalii in limba romana pe ambalajul unui produs

Buna ziua!

In in proces de deschidere a unui SRL care se va ocupa cu vanzarea online de produse prin dropshipping. Am gasit furnizori din UE pe domeniul de suplimente nutritive si skincare. Intrebarea mea este urmatoarea: sunt obligat sa am detaliile de pe ambalaj/cutie in limba romana sau este indeajuns sa le am detaliate pe pagina produsului pe website? Ca exemplu, am gasit unul dintre produse in oferta Douglas, care este un brand mare in Romania, si nici ei nu au il lb. romana pe ambalaj, decat pe website.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrei_draghici , utilizator 16:11, 11 Septembrie 2020
Faptul că alții fac așa nu înseamnă că e corect.

Nu știu să fie pe undeva menționat în Regulamentul UE care reglementează vânzarea de produse cosmetice o difernețiere sau prevedere expresă unde să zică: dacă ai pe site descriere, nu trebuie să ai și pe etichetă. Din moment ce legea nu distinge, nici noi nu distingem și atunci trebuie să avem și etichetă pe produs.

Puteți încerca și solicita opinie din partea ANPC înainte de a da drumul la site sau la activitatea per se.
Pana la ANPC, cosmeticele se avizeaza la Ministerul Sanatatii, iar suplimentele alimentare la Institutul de Bioresurse. Asta daca sunteti primul importator de asa ceva.
Nu va uitati la firmele mari, ele negociaza cu statul conditii preferentiale.
Am inteles. Va multumesc!
@adriandimitriu, pe partea de cosmetice nu as fi primul, dar la suplimente, da. Ar fi si private label, iar de acest lucru m-am interesat cu privirie la institutul de bioresurse. Multumesc pentru raspuns si detalii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea pe piata cu suplimente alimentare sportive andrei_draghici andrei_draghici Buna ziua, Doresc sa comercializez online suplimente nutritive sportive - proteine din zer cu diferite arome, pre-workout, gainer, capsule CLA, tablete ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)
Etichete in limba romana bianca.iordan bianca.iordan Intetionez sa infiintez un magazin on-line de cosmetice pe care le voi importa direct de la producatori europeni.Intrebarea mea este: care sunt reglementarile ... (vezi toată discuția)