avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Statutul soților în timpul apelului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Statutul soților în timpul apelului

Întrebarea mea este dacă prima instanță a desfăcut căsătoria, iar una dintre părți a făcut apel, ce statut au acuma cei doi (foști) soți? Din punct de vedere legal mai suntem o familie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:35, 26 Decembrie 2009
Pana nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care sa se pronunte divortul , cei doi sunt sot si sotie!B-)
Mulțumesc. Deci pot să mă duc în apartamentul comun în care se lăfăie nenorocita de 2 ani și să sparg tot. Doar n-o să vină poliția să mă întrebe de ce am spart lucrurile din casa mea. Altfel după apel va urma un proces de partaj de 2 ani și uite așa se vor aduna vreo 4 ani și jumătate în care eu n-am folosit bunurile comune. Măcar să-i știrbesc nițel din confort. Poate se dă plecată mai repede.
Buna seara. Nu puteti sa spargeti tot, fiindca acolo sunt si lucruri ale sotiei si la o adica v-ar putea face plangere pentru distrugere. Iar partajul poate reusiti sa-l faceti pe cale amiabila si sa rezolvati mai rapid.
Domnule Cristi Damian,
NU puteti sa intrati in apartament si sa spargeti tot ce va pica in mana si este casant fiindca intrati sub incidenta Codului Penal privind infractiunea de distrugere! Insa puteti foarte bine sa locuiti in acel apartament fiind bun comun dobandit in timpul casatoriei!:D Si 2-3 zile pe saptamana si efectul este mult mai interesant decat spargerea unor obiecte care poate ,la urma, va vor fi utile!
Pana la ramanerea dedifinitiva a hotatararii de divort sunteti sot si sotie,eventual despartiti in fapt.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii sunte fosti sot si sotie.
Treaba aceea cu familia,este in functie de cum inteleg partile sa se mai considere.In majoritatea cazurilor nu se mai considera a fi membri ai aceleiasi familii,chiar dupa despartirea in fapt,chiar daca legea considera altfel.

Alte discuții în legătură

Ordonanțã președințialã între douã procese Cristian Marian Cristian Marian Ordonanță președințială de reintegrare în spațiu în recurs. Procesul de divorț în apel s-a încheiat, iar partea adversă nu a ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)