avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Statutul soților în timpul apelului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Statutul soților în timpul apelului

Întrebarea mea este dacă prima instanță a desfăcut căsătoria, iar una dintre părți a făcut apel, ce statut au acuma cei doi (foști) soți? Din punct de vedere legal mai suntem o familie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:35, 26 Decembrie 2009
E mare minora!
Da, fiecare aveti nevoie de cate o camera.
E normal.
Buna seara!
In situatia dv m'am aflat si eu imediat dupa divort, doar ca eu sunt femeie, aveam 2 copii cu mine si stateam in chirie ,iar fostul nu platea inca nicio pensie alimentara pentru copiii sai si pe deasupra mai era si violent cu mine.
Insa d'na avocat pe care am angajat'o pentru partaj m'a sfatuit sa deschid un proces pentru a'l evacua pe el din apartamentul cu 2 camere in care se lafaia si sa intru eu cu copii sa locuiesc in conditii civilizate si propice pentru dezvoltarea si cresterea micutilor.
Asa s'a si intamplat,eu am castigat procesul insa afara din locuinta l'am dat doar cu ajutorul executorului si a organelor de politie.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat bun pe tema asta,sunt sigura ca veti avea de castigat,e in folosul copilului.
Mult noroc,asa sa va ajute Dumnezeu!
Formulati actiune in evacuarea sotiei.puteti formula si o ordonanta presedentiala de evacuare a sotului turbulent, cu conditia sa probati urgenta.Apelati la un avocat.
Da, sanse de evacuare exista daca sotul nu este unic proprietar al bunului.
Daca insa isi angajeaza si el avocat poate dura mult timp procesul de evacuare.
Daca nu isi angajeaza si sotul avocat ar avea noroc.
Eu cred ca are sanse intrucat, in foarte multe cazuri, oamenii nu vor sa isi angajeze avocat decat cand le vine executorul la usa.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanțã președințialã între douã procese Cristian Marian Cristian Marian Ordonanță președințială de reintegrare în spațiu în recurs. Procesul de divorț în apel s-a încheiat, iar partea adversă nu a ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)