Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Va rog frumos , daca se poate , sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Va rog frumos , daca se poate , sa ma ajutati in urmatoarea ...

Buna ziua.Va rog frumos , daca se poate , sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Proprietra unei garsoniere cf.3 , situata in cartierul Ferentari,zona Zabrauti este plecata de aproximativ 13 ani in Australia.In tot acest timp , locuinta a fost locuita pe perioade diferite de timp de catre membrii familiei si ultima data de catre un chirias.Chiriasului i s-a facut contract de inchiriere pe 3 ani ( expira in iunie 2021 ) si s-a inregistrat la administratia financiara.In urma cu ceva timp chiriasul a plecat la munca in Germania , nereziliind contractul de inchiriere , ba mai mult , s-a inteles verbal cu proprietara garsonierei sa o cumpere.In aceasta perioada-de cand a plecat chiriasul din garsoniera , garsoniera a ramas nelocuita.Martea trecuta niste romi au intrat cu forta in garsoniera ,au schimbat usa de la intrare si s-au instalat bine-mersi,refuzand sa elibereze spatiul.A fost sesizata politia de catre un membru al familiei,aceasta a venit si...a plecat fara a-i evacua pe intrusi.Cum credeti ca trebuie procedat in continuare , pentru a-i evacua si a limita pagubele produse , inclusiv prin consumul de curent electric.Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ileana-mitrea , utilizator 09:54, 15 Septembrie 2020
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei in formula de urgenta si apoi sa solicitati ajutorul unui executor judecatoresc si al politiei.
DEMERSURILE se pot face de proprietarul imobilului sau de un imputernicit al acestuia.
Multumesc frumos pentru informatii.Partea proasta este ca pentru o procura in limba romana ar trebui sa mearga in Sidney.La intoarcerea acasa-Brisbane-ar trebui sa stea 2 saptamani in carantina,ceea ce este foarte complicat.Eu am fost la politie si am sesizat verbal cele intamplate.Mi s-a spus sa transmita o sesizare pe emailul sectiei 18 politie.Dar mai departe nu stiu ce ar trebui facut.Eu sant dispus sa o ajut,dar nu stiu cum sa procedez...
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum de au ajuns acolo acei indivizi, se cunosc cu chiriasul?
Ce a zis politia sosita la fata locului ? trebuia mers si depusa plangere scrisa..
Chiriasul are contract, deci poate actiona in nume propriu impotriva indivizilor.
sa depuna plangere scrisa la politie, la parchet
luati legatura urgent cu un avocat.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns.Nu , nu se cunosc.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
Moscu Marius, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procura o poate face face proprietarul apartamentului la ambasada Romaniei in Australia si sa o trimita via email asta ca sa scape de un drum si carantina cheltuieli aiurea si etc etc etc

Alte discuții în legătură

Chirias rau platnic al utilitatilor MiPi MiPi Care sunt pasii pt rezilierea unui contract de inchiriere, cand chiriasul e rau platnic al utilitatilor? Contractul de inchiriere are prevazuta rezilierea in ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare la fisc a contractului de inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Va solicit un sfat in aceasta privinta: Am inchiriat garsoniera proprietate personala unei persoane si am incheiat un contract. Avand domiciliul la ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Apafoc Apafoc Buna ziua, am urmatoarea problema: Se inchiriaza cu \\\\"contract de mana\\\\" o garsoniera, nedeclarat la fisc; totul decurge ireprosabil chiriasul plateste ... (vezi toată discuția)