avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.R.L. fara punct de lucru, doar sediu social. E ok?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.R.L. fara punct de lucru, doar sediu social. E ok?

Buna ziua!
Daca o societate are sediu social si a completat in declaratia tip activitatile de:
- comert cu ridicata nespecializat - 4690
- comert cu ridicata al produselor cosmetice si de parfumerie - 4645
va intampina probleme daca nu are punct de lucru?

Este trecut si 5210- depozitari, dar cred ca e mai bine sa-l scoatem. Avem si punct de lucru, dar il inchidem! Si de aceea intreb, sa stiu daca va fi in regula ca societatea sa nu mai aiba punct de lucru. Pentru comert nespecializat am inteles ca nu esti obligat sa faci dovada unui spatiu in care eventual depozitezi sau etc. Eventual sa declaram la sediul social , pe langa activitati proprii de birou si activitatea de depozitari?
As aprecia cateva raspunsuri! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 14:42, 30 Decembrie 2009
Daca activitatea se desfasoara la sediul social nu este nici o problema ca societatea nu are punct de lucru.Daca bunurile sunt detinute si depozitate in alte incinte pot aparea probleme.
Nu este nicio problema daca nu aveti puncte de lucru ci numai sediu social principal, atata vreme cat activitatea societatii se desfasoara la aceasta locatie.
@Daiana- Nu aveti nici un fel de problema sa va pastrati doar sediul social. Important este sa nu desfasurati activitati in alte locatii fiindca riscati sa fti sanctionati contraventional !
Nu vad de ce trebuie sa scoateti 5210 din statut. Orice cod caen avut este bun avut! Nu va incomodeaza cu absolut nimic daca il lasati!B-)
Vrem sa scoatem 5210 pentru ca ramanand doar cu sediul social care este un apartament de bloc....nu cred ca e cazul sa declaram depozitari, pt ca nu depozitam nimic....oricum noi pe firma noi luam si vindem mai departe, nu e nevoie de depozitare...
E ok sa ramanem cu sediul social pe care declaram activitatile de mai sus? Adica pt comert cu ridicata nespecializat trebuie sa avem un spatiu anume?
Va multumesc!
Da, aveti dreptate, e mai greu de crezut ca puteti face depozitari intr-un apartament de bloc. Pe de alta parte, societatea avand ca obiect comert cu ridicata, la un eventual control, ati putea avea probleme cu faptul ca nu aveti in obiectul de activitate si depozitari. Dvs. spuneti ca luati si vindeti mai departe, dar comertul cu ridicata presupune si ca depozitati pana la revanzare, acele bunuri. Intr-adevar chestiunea e controversata, dar parerea mea este ca ar trebui sa aveti si acest cod in obiectul de activitate si un spatiu special pentru depozitari. Oricum e bine sa va interesati mai mult inainte de a lua o decizie in acest sens.

Alte discuții în legătură

Firma doar cu sediu social fara punct de lucru? DAYANA_Only DAYANA_Only Daca X s.r.l. desfasoara : - caen 4690 - Comert cu ridicata nespecializat - caen 4618 - Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu ... (vezi toată discuția)
Cod caen Buna ziua, As dori sa stiu daca in delcaratia model 3 care se depune la ONRC, CODURILE CAEN 4690 Comert cu ridicata nespecializat , 4646 Comert cu ridicata ... (vezi toată discuția)
Cod caen 5210 corinachivu corinachivu Buna ziua, Firma are ca obiect de activitate comertul cu ridicata de cafea, ceai si condimente CAEN 4637 si isi desfasoara activitatea la punctul sau de ... (vezi toată discuția)