avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Încălcare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Încălcare proprietate

Bună ziua, vă expun o situație:
- Casă construită intrându-se cu doi metri pe proprietatea vecinului (situație demostrabilă/vizibilă din fișa cadastrală). Vecinul nu a fost prezent la domiciliu în acea perioada (probleme medicale cu un copil), cel care construia a fost avertizat că încalcă proprietatea chiar de către autorități, dar nu a ținut cont.
Acum, vecinul află că cei care i-au încălcat proprietatea vor să vândă și a încercat printr-o discuție că lămurească situația. S-au înțeles să se facă o vânzare, variantă propusă de cel ce a încălcat proprietatea. Apoi omul s-a răzgândit, motivând că va face act de donație pentru biserică fiindcă nu-și poate permite să cumpere (bucata pe care o folosește abuziv de 12 ani).
Întrebarea ar fi ce poate face vecinul (păgubitul) și, în paralel, proprietatea aceea poate fi vândută sau donată, dată fiind acest litigiu?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
Caeriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:02, 17 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca litigiul nu e inregistrat, poate. Actionati-l in judecata si nu mai poate.
cu ce s-a intrat pe proprietate cu gardul sau cu constructia ?
de ce pagubitul nu s-a sesizat in astia 12 ani sa rezolve problema ?
Trebuia sa fi luat atitudine de cand construia,imediat ce putea, ca stiu ca nu i-a ars.

Vă mulțumesc pentru răspuns!
Păgubitul este o femeie care creștea un copil născut prematur în perioada de început, între timp a rămas văduvă și cam asta ar fi. Nefiind localnică, nu a vrut conflicte cu vecinii și nici acum nu ar fi vrut dacă nu ar fi aflat de încercările de a vinde.
Doar cu gardul s-a încălcat proprietatea, iar casa au ridicat-o la limita celor 2 metri. Între casă și gard sunt pomi.
Deci înțeleg că soluția pentru a opri orice acțiune (vânzare, donație) este acționarea în instanță.

gi-jane2 a scris:

daca litigiul nu e inregistrat, poate. Actionati-l in judecata si nu mai poate.
cu ce s-a intrat pe proprietate cu gardul sau cu constructia ?
de ce pagubitul nu s-a sesizat in astia 12 ani sa rezolve problema ?
Trebuia sa fi luat atitudine de cand construia,imediat ce putea, ca stiu ca nu i-a ars.

Caeriana, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu vrea sa mute gardul ? notificati-l sa il mute, altfel il dati in judecata Nu va intereseaza pana la urma daca vinde sau nu, ca dvs va veti judeca cu proprietarul, oricare ar fi.
puteti sa anuntati si pe acolo sa se duca vestea ca a intrat abuziv si nu mai vinde, ca nimeni nu vrea sa cumpere ca sa se judece.
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard nou lazer_454 lazer_454 va salut.am un gard vechi construit de noi si vreau sa construiesc unul nou,; soclu + plasa sudata unde vine prins policarbonat mat care nu se vede dar trece ... (vezi toată discuția)
Problema cu propritatea. Catavel Catavel Buna seara! Am o problema cu un vecin.Problema consta in faptul ca mama l-a lasat pe vecinul meu,acum 3 ani, sa mute gardul din fata casei mele cu cativa ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. acum 9 ani am achiziționat o casa, neavând ... Edi Tiba Edi Tiba Bună dimineața. Acum 9 ani am achiziționat o casa, neavând gard cu vecinul din dreapta locuinței mele(el nu a locuit niciodată în acel imobil), m-am ... (vezi toată discuția)