avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Care sunt pașii și demersurile legale ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Care sunt pașii și demersurile legale pentru stabilirea ...

Bună ziua,
Care sunt pașii și demersurile legale pentru stabilirea autorității tutelare și a tot ce tine de interesele copilului in cazul de mai jos? Nepoata mea (12 ani in acest moment) a fost crescută de la 2 luni de socrii mei și de mine. Mama ei a decis să plece din viața lor și să își refacă viața alături de un alt bărbat. Tatăl, nu s a implicat prea mult în creșterea și formarea ei, fiind plecat mai tot timpul . Acum, sunt în ipostaza de a o lua să locuiască cu noi(eu, unchiul ei și cei doi copii ai noștri) deoarece socrii mei nu se mai pot ocupa de creșterea ei. Cum pot să îmi ușurez "sarcina" de a avea grija de acest copil ,de a l forma și pregăti pentru viața de adult și totodată de a i reprezenta interesele fara sa fiu nevoita sa las poștăriței 10 lei când îi aduce alocația, înscrierea la școală/liceu, asigurarea medicală , scoaterea minorei din țară pentru un concediu în familie...etc?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:54, 21 Septembrie 2020
Va trebui sa o cereti in plasament, luati legatura cu cei de la dgaspc de pe langa primaria de care apartineti. Mergeti sa aveti o discutie despre situatie si procedura , oricum, procedura se va desfasura in instanta. Pe perioada plasamentului, dvs veti hotari pt copil.
puneti-va pe hartie tot ce vreti sa intrebati.. daca puteti cu hotararea sa o inscrieti la scoala,medic de familie, sa plecati in afara tarii in vacanta ( sa zicem,) pt ce si daca veti mai avea nevoie de acordul parintilor,
Parintii vor ? daca vor, masura plasamentului se stabileste de catre dgaspc si scapati de instanta.
contribuie la intretinerea copilei ?Parintii trebuie sa plateasca pensie de intretinere pe aceasta perioada, cat se afla la dvs.

[ link extern ]
citi in link despre plasament, dupa art 62
Mulțumesc. Din păcate,doar tatăl ei se interesează ,dar nici acesta nu este destul de responsabil pentru a o crește( nu are un loc de muncă stabil,nicio locuință , sta cu fel și fel de concubine, adică chiar nu ar fi un mediu propice pentru dezvoltarea corecta a unei fete).Am reușit să discut cu mama ei biologică și se pare că nu o interesează absolut deloc acest copil,dar în același timp nici nu dorește să îmi trimită procuri/ împuterniciri pentru a mi fi folositoare la fel și fel de solicitări in privința intereselor acestui copil. Ideea de bază o am : vreau sa ajut dar sa fie intr un cadru legal și sunt dispusă să lupt pentru ea oricât va fi nevoie.


Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
mergeti sa vb la dgaspc si tineti-ne la curent, poate va mai putem ajuta cu un sfat.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema minor sandutr sandutr Daca o ruda indepartata mi-a lasat in grija de 2 ani copilul sau, in varsta de 12 ani, deoarece aceasta ruda lucreaza in strainatate, iar eu nu mai am ... (vezi toată discuția)
Am o sora care are 3 copii necasatorita cu tatal copiilor ... Cameliadiac Cameliadiac Am o sora care are 3 copii necasatorita cu tatal copiilor-copii sunt pe numele tatalui de familie-o duc foarte rau financiar,nu au conditi de educatie copii,nu ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)