avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut , in 2017 bunica mea a vândut un teren , care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut , in 2017 bunica mea a vândut un teren , care inițial ...

Salut , in 2017 bunica mea a vândut un teren , care inițial a fost pe numele mamei mele , dar din cauza unor probleme cu foști proprietari , a fost un proces , in care mama mea a împuternicit pe bunica mea , sa se judece in numele ei , ulterioar instanța ( după suma plătită de mama ) a dat câștig de cauza , doar ca pe numele bunicei mele , bunica mea ulterior a vândut pământul , între timp bunica mea a decedat , mai exista vreo posibilitate ca mama mea , sa facă cauza la actuali proprietari , sa își recupereze terenul ????
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
Narcis2323, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCPA Radu si Asociatii , Avocat 19:18, 21 Septembrie 2020
Depinde de multe aspecte, pe scurt insa:
- Bunica a vandut terenul cu act notarial? Si daca da, inseamna ca la CF terenul era inscris pe numele bunicii, deci cumparatorul a fost de buna credinta si intr-o eventuala revendicare (litigiu privind proprietatea terenului) foarte probabil ati pierde litigiul. As fi curios insa sa stiu cum a inscris bunica terenul la CF pe numele dumneaei in conditiile in care acesta apartinea mamei dumneavoastra.
- Daca terenul a fost vandut cu act neautentic (adica nu la notar) practic acel act nu valoreaza nimic si terenul apartine in continuare mamei dumneavoastra (mergand pe ideea ca la CF este inscrisa mama dumneavioastra asa cum ar trebui daca terenul ii apartinea).

Trebuie sa dati detalii specifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare in justitie a unui teren extravilan mostenit de la bunicul meu puiulica puiulica Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot sa-mi castig partea de teren extravilan care mi s-ar cuveni de la bunicul meu dupa mama,care sunt decedati? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren. rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Am un prieten care se afla intr-o situatie mai complicata si sper sa am toate datele problemei. El este casatorit de un an si sta cu parintii lui in ... (vezi toată discuția)