avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Asociatia are 10 apartamente. S-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Asociatia are 10 apartamente. S-a prezentat o oferta ...

Buna seara! Asociatia de proprietari are 10 apartamente. S-a prezentat o oferta de reparare a hidroizolatiei, la un pret foarte mare, acopetita oarecum de alte doua contra oferte si mai mari. Au fost aduse si alte doua oferte de patru ori mai ieftine, dar nu sunt luate in considerare. Majoritatea (7 apartamente) doreste sa se mearga pe acea oferta foarte mare. Nu conteaza cum au fost convinsi. Intrebarea mea este: Poate o majoritate sa impuna alegerea unei oferte la un pret foarte mare si sa impuna si celor care sunt impotriva aceasta? Sau vor face lucrarea, suportand ei diferenta? Asa mi s-ar parea normal ... daca refuzi ofertele de bun simt, sa iti asumi si cheltuiala. Va multumesc anticipat pentru suport!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
jessie_alx, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:48, 23 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. ati fi de acord ca, in cazul in care se accepta oferta de 4 ori mai ieftina si hidroizolatia sa tina putin dupa termenul de garantie, sa platiti dvs. toata hidroizolatia din nou ? Sunt convins ca nu. Dupa cum scrieti dvs. s-a votat conform legii, majoritatea a decis, nu e nici cea mai scumpa si nici cea mai ieftina oferta, ceea ce e OK. Si tot conform legii (196/2018) veti suporta in mod egal, cu cota parte indiviza, costul lucrarii.
Articolul 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in/si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; echipamente de echilibrare hidraulica a instalatiilor; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei; salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, ingrijitor, personalul care asigura curatenia etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; cheltuieli cu produse si accesorii pentru curatenie, alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
latka, moderator
Imi cer scuze, am omis sa specific faptul ca toate ofertele au acelasi termen de garantie: 10 ani. Oferta aceasta este preferata deoarece, spun ei, este o tehnologie mai noua. Sute de mii de apartamente sunt izolate cu izolatie normala, nu e nevoie cred de detalii. Faptul ca ei vor acea tehnologie de patru ori mai scumpa e problema.
Tot nu aveti ce face, s-a procedat legal. Veti plati dupa cota parte indiviza.
Off topic: Totusi, credeti ca nu e nici o diferenta intre oferte, din punct de vedere tehnic si calitativ ? De unde stiti ca sute de mii de apartamente sunt izolate cu materialul din ofertele maI ieftine ? Daca ati fi la ultimul etaj, tot asa ati gindi ?
Argumentul lor este ca aceasta solutie noua este folosita la izolarea hotelurilor. Au si dat exemple de cateva hoteluri unde s-a folosit. Dar va intreb totusi care este solutia optima?
1. Varianta normala pe care o foloseste majoritatea de 25 de ron / m2 sau
2. Varianta de 100 de ron / m2 cea mult laudata, ambele garantate 10 ani.
Un calcul minimal spune ca daca s-ar programa acest tip de lucrare tot la 10 ani (perioada dupa care oricum incep problemele), am avea la 100 ron/m2 avem garantati 40 de ani.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
jessie_alx, utilizator
Iar referitor la ... s-a procedat legal. La momentul in care au prezentat oferta aleasa, au fost doar ofertele mai mari (convenabil alese). Celelalte, repet cu tehnologie normala, actuala, cu care se fac aceste lucrari, au fost aduse de noi dupa ce au spus ca majoritatea a decis.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
jessie_alx, utilizator

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie acoperis mia_bv mia_bv Este vorba despre hidroizolatia acoperisului casei liftului . Din cate stiu asta intra la bunuri comune ale imobilului . Problema este ca asociatia sustine ca ... (vezi toată discuția)
Contributie locatari la reparatiile terasei blocului ContSters310851 ContSters310851 Buna ziua! As dori sa stiu daca asociatia de locatari poate sa-mi impuna, de fapt pe mine m-a pus in fata faptului implinit, sa platesc o anumita suma (cota ... (vezi toată discuția)
Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa criserb criserb Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa. A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar ... (vezi toată discuția)