avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare cumparat suprapus cu o rampa pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare cumparat suprapus cu o rampa pentru persoane cu dizabilități

Salut,

Saptamana trecut am cumparat un apartament in sectorul 4 Bucuresti proprietatea mai contine un loc de parcare de 11m^2, in momentul achizitiei locurile ne fiind trasate/marcate .
In cursul zilei de azi am fost contactat de inginerul sef sa imi spuna ca a masurat locurile si locul meu nu are loc (se suprapune cu o rampa de handicapati) si am 3 obtiuni: fie imi platesc locul (adica ma despagubesc si raman fara loc), fie imi dau alt loc (au ramas numai rebuturi prost pozitionate), fie las masina in afara locului . Eu nu sunt de acord cu nici o variata propusa, locul a fiind ales un urma unor rationamente (cum ar fi sa vad masina pe geam sa fie aproape de scara si sa imi pot pune copilul usor pe scaunul special.

Deci pe scurt dezvoltatorul a vandul locul , peste care se suprapune o rampa.

Ce pot face in aceasta situatie? (repet am CVC pt locul respectiv) ba chiar am pus locuinta si locul de parcare pe ROL!???? ma gandeam sa fac reclamatie la inspectoratul de constructii si la notar, primarie si ANPC in prima faza!


Ce modalitate legala am sa beneficiez de locul de parcare si cum pot sa ii constrag sa mute rampa????


cu stima,
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: crs_tzep , utilizator 14:15, 28 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatie delicata in conditiile in care niciuna dintre variantele inaintate de dezvolattor nu va satisfac necesitatile si concret nu mai exista faptic loc parcare auto
Initial notficati oficial dezvoltatorul cu obligatia asigurarii loc parcare auto conform documente achizitie-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Deoarece nu mai exista loc parcare care sa va satisfaca necesitatile exista si posibilitatea sa nu obtineti solutionare favorabila
Pai ce pot sa fac, e vina mea ca au vandut locul? In opinia mea inginerul sef trebuie sa isi asume astfel de greseli! Mai mult i-am atentionat la sfarsitul lunii august (in urma unor masuratori proprii) ca e la limita cu locul de parcare. La momentul respectiv mi-au zis nonsalant ca sa asteptam sa se traseze (si am crezut ca e posibil sa fi gresit eu la masurat).

Eu in momentul de fata nu am timp de pierdut prin notariate? Puteti sa ma 'ghidati' unde pot face o reclamatie pertinenta?

Din cele descrise ei au recunoscut gresala si au si incercat sa o repare oferind 3 optiuni.Mai mult de atat nu veti obtine nici daca umblati prin tribunal : restituirea banilor platiti.Demolarea rampei pt handicapati nu cred ca o obtineti nici in justitie.Daca in bloc este cineva care are nevoie de carucior ?
Repet sunt proprietar cu acte in regula, care are o constructie ilegala pe pamantul lui, ce vorbim aici? Sper sa nu ajung la judecata dar daca nu ne intelegem amiabil alta solutie nu este!

mitabiciclista a scris:

Din cele descrise ei au recunoscut gresala si au si incercat sa o repare oferind 3 optiuni.Mai mult de atat nu veti obtine nici daca umblati prin tribunal : restituirea banilor platiti.Demolarea rampei pt handicapati nu cred ca o obtineti nici in justitie.Daca in bloc este cineva care are nevoie de carucior ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare cadastru? crs_tzep crs_tzep Salut In septembrie 2020 am cumparat un apartament intr-un complex resdential si un loc de parcare cu credit ipotecar. La momentul vanzarii locurile de ... (vezi toată discuția)
Impartire procentuala spatiu comun Marcel_Savu Marcel_Savu Sunt proprietarul unui apartament de 2 camere intr-un bloc nou cu o singura scara si parcare subterana. Problema este ca la intocmirea documentatiei blocului ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina de pe proprietate privata- profi rom food iliuta20 iliuta20 Astazi in jurul orei 14.30 am parcat masina in parcarea Profi de pe strada Aries din Timisoara Dupa ce am facut cumparaturile (circa 10 minute) am iesit ... (vezi toată discuția)