avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Durata proces conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Durata proces conducere cu permisul suspendat

Buna ziua,

Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere)

De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce se intampla cu dosarul meu, cu carnetul meu, habar nu am in ce stadiu se afla sau daca se misca ceva in tot procesul acesta. Domnii politisti mi-au zis ca nu mai am dreptul de conducere pe drumurile publice si sa astept si atat.

Cat dureaza de obicei pana primesc si eu un semn, o instiintare sau orice altceva ca sa vad ca se misca ceva?

Un raspuns de la un avocat care a avut astfel de procese sau de la o persoana care a mai trecut prin asta, ar fi de mare ajutor :)

Multumesc si o zi buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
robi193, utilizator
Cel mai recent răspuns: robi193 , utilizator 13:13, 28 Februarie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
O sa fiti citat de politie. Angajati-va avocat si stabiliti impreuna cu el strategia apararii. Avocatul va poate ajuta si cu urgentarea solutionarii dosarului.
3-4 ani in cazul in care chiar se judeca dosarul no? Ma gandesc ca termenul acesta se atinge in cazurle mai extreme

Daca se decide de exemplu renuntarea la urmarirea penala, vorbim aici de o perioada de cateva luni?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua domnilor avocati

Am gasit OUG 195 din 2002, articolul 111, aliniatul 6 care spune asa:

"La cererea titularului permisului de conducere reținut în condițiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanța de judecată învestită cu soluționarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulație, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea clasării, renunțării la urmărirea penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Modul de soluționare a cererii de prelungire a dreptului de circulație se comunică și șefului poliției rutiere pe raza căreia s-a comis fapta."

Conform acestui text eu as putea cere prelungirea dreptului de circulatie in timp ce sunt judecat pentru incalcarea articolului 335 aliniatul 2. E corect?

Puteti va rog sa ma indumati, care ar fi procedura? Unde pot sa fac aceasta cerere pentru a mi se prelungi dreptul de circulatie si ce acte mi se pot cere?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

dovada inlocuitoare va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima ... Dede1986 Dede1986 Va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima , mi s a reținut permisul și eliberat o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie valabila 15 ... (vezi toată discuția)
Dovada cu drept de circulatie - starea de alerta - dreptul de a conduce radudraghici radudraghici Buna ziua, Va rog mult, daca ma puteti ajuta cu o informatie ar fi ideal... Pe scurt, in data de 1 decembrie, in urma unui eveniment nefericit, din vina ... (vezi toată discuția)
Contestatie retinere dovada de circulatie. drept de conducere ... garetbora garetbora Contestatie retinere dovada de circulatie. drept de conducere suspendat. Va rog mult sa ma ajutati, imi expira termenul de 15 zile pt depunerea ... (vezi toată discuția)