avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria. Arhivele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria. Arhivele Naționale ...

Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria.

Arhivele Naționale Bucuresti mi-au dat procesul verbal de la decretul 92/1950 unde scrie ca strabunicul meu D.P. nascut la 7 octombrie 1886 a avut o casa nationalizata. Problema este ca Arhivele Naționale nu au buletinul casei , unde este schita casei si a terenului. Aceste acte se afla la primarie, dar desi o doamna de la arhiva primariei din orasul meu de domiciliu mi-a spus ca a gasit actele, a zis ca nu mi le poate da deoarece in ele apare un alt D.P care este nascut prin 1898 si ca e alta persoana si ca are alti parinti. Din pacate comunistii de la primarie au facut o greseala in actele din 1950 au trecut pe o alta persoana cu acelasi nume cu al strabunicului meu , dar la Arhivele Bucuresti actele sunt bune si apare strabunicul meu . Din pacate doamna de la Arhivele Primariei nu vrea sa-mi dea actele, ca din greseala comunistii au trecut pe o alta persoana, cu altii parinti si alta data de nastere, care poarta tot numele de D.P. Ce pot face in aceasta situatie ? Cu toate astea la Arhivele Bucuresti in Decret si actele adiacente scrie ca e vorba de strabunicul meu D.P si sunt enumerate in procesul verbal toate casele strabunicului meu ( pe unele le-a revendicat tatal meu si unchiul meu si am luat niste despagubiri de la ANRP ) ., acum nu stiu de ce la Primarie la aceasta casa apare alta persoana cu acelasi nume . CE POT FACE IN ACEASTA SITUATIE ? E DE NECREZUT CE MI S-A INTAMPLAT .
Casa strabunicului meu a fost nationalizata de comunisti, si am act de la Administratia Financiara pe ea ca a fost a strabunicului meu P.D. Culmea este ca la Primarie la acea casa apare in Decretul 92/1950 o alta persoana nationalizata cu acelasi nume , dar cu alti parinti si alta data de nastere, o greseala enorma facuta de comunisti. Si din cauza asta primaria nu vrea sa-mi dea actul, desi eu am adus actul de Adminsitratia Financiara ca acolo statea el, nu altcineva . Cu toate astea primaria nu vrea sa-mi dea actul. Ce sa fac in aceasta situatie ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: pisica500 , utilizator 18:31, 27 Octombrie 2020
Aș încerca să fac cerere scrisă (să iau nr de înregistrare, tot tacâmul) și apoi să atac în contencios administrativ refuzul primăriei de a-mi da informațiile solicitate. Nu știu dacă ar merge, sincer, dar altă opțiune nu prea văd în momentul de față. Pe undeva au și ei dreptate să nu vă dea, dar în același timp nici să nu vă îngrădească accesul la justiție pentru că au comis erori materiale comuniștii.
Aveti perfecta dreptate, eu le-am aratat un proces verbal unde scrie ca strabunicul meu a avut 3 case, pt una am obtinut despagubiri , de fapt strabunicul a avut 5 case, ( una nu se gaseste in niciun decret si nu am putut face nimic - e disparuta fara urma , una a fost vanduta si nationalizata de la alta persoana, iar 3 au fost nationalizate de la el ) printre care pentru doua am luat despagubiri , e clar ca e una si aceeasi persoana. Chiar in anexa la decret apare numele strabunicului meu D.P. , dar in buletinul imobilului apare un alt om cu un nume asemantor dar alti parinti, comunistii care au facut procesul verbal au scris corect, dar cei care au facut buletinul au scris gresit, culmea e ca actele au emanat de la aceeasi institutie in 1953, nu stiu de ce nu vor sa-mi dea buletinul, ca le-am explicat de 5 ori ca e o greseala materiala. Ce pot sa fac ? Din pacate nici judecatorii nu-i obliga sa dea buletinul , judecatorii zic ca eu trebuie sa fac dovada nationalizarii, dar daca actul e la statul hot care mi-a luat casa, si nu vrea sa-mi dea actul, eu cum pot face dovada nationalizarii ?
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
pisica500, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o casa nationalizata de comunisti . decretul 92/1950 ... iliuta22000 iliuta22000 Probleme cu o casa nationalizata de comunisti . Decretul 92/1950 . Problema cu o casa nationalizata de comunisti. ( Decretul 92/1950 ) Strabunicul meu a avut o ... (vezi toată discuția)
Strabunicul meu apare intr-un proces verbal de nationalizare ... papusica20000 papusica20000 Strabunicul meu apare intr-un proces verbal de nationalizare cu 3 case nationalizate, pentru una din case am castigat despagubiri. Problema este ca in decretul ... (vezi toată discuția)
Strabunicul meu a avut 3 case : una in strada calugareni, alta ... pacala123 pacala123 Strabunicul meu a avut 3 case : una in strada C, alta in strada B. si alta in strada A.I. Am dat primaria in judecata si am castigat despagubiri pentru casa ... (vezi toată discuția)