avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am și o problema și anume: eu și sora ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am și o problema și anume: eu și sora mea avem ...

Bună ziua, am și o problema și anume: eu și sora mea avem un apartament moștenire de la părinți în cotă 50%-50%, sora mea nu are copii, eu am un băiat, cum as putea sa o feresc pe sora mea de hărțuire ulterioară privind jumătatea mea de mostenire, după decesul meu, din partea fiului și a nurorii mele. Și a doua întrebare, cum putem sa ne lăsăm reciproc bunurile amandorura, unul celuilalt, având în vedere că eu am un moștenitor. Multumesc
Cel mai recent răspuns: stefan60 , utilizator 14:15, 4 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e vb de hartuire, fiul dvs va va mosteni si poate cere iesirea din indiviziune.
puteti sa va faceti un testament, ii lasati sorei partea dvs de casa si fiului, restul averii, daca e sa aveti., iar daca nu mai aveti, lasati prin testament dreptul de uzufruct surorii dvs si nuda proprietate, fiului dvs.
Sora nu are nimica de facut daca dvs sunteti singurul mostenitor al ei. Daca nu mai sunteti la data decesului ei in viata, mosteneste copilul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Mulțumesc mult de tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Donatie, vanzare sau testament? Ileana1515 Ileana1515 Buna ziua, Detin o proprietate si as vrea ca dupa decesul meu jumatate sa revina baiatului meu si cealalta jumatate sorei mele. Precizez ca singurul ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire de pe urma sorei Diana2000 Diana2000 Buna ziua, Doua surori au drept de mostenire, dupa tatal lor decedat, asupra unui teren extravilan ( sint mentionate pe Titlul de proprietate ca fiind ... (vezi toată discuția)