avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentantii salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentantii salariatilor

Buna ziua!
Conform CM, conditia ca fiecare persoana care are calitate de reprezentant al salariatilor este necesar sa intruneasca votul a cel putin 50%+1 din nr. total al salariatilor, Intrebarea mea este daca nr. total al salariatilor se referea la salariati activi, sau trebuie considerate si angajatii care sunt suspendati?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
OrsiSz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 6 Octombrie 2020
Se refera la numarul total al salariatilor.... activi +suspendati
Multumesc pentru raspus. Mie mi s-ar parea logic sa se considere jumatate plus unu din numarul total a angajatilor activi si prezenti. Ce face societatea daca CIM-ul este suspendat la peste jumatate din personal, sau angajatii lipsesc motivat? Cei care nu sunt prezenti cum voteaza? In cazul acesta nu se vor intruni 50%+1 de voturi daca se ia in calcul numarul total de angajati, inclusiv suspendati, etc. De exemplu, daca societatea are 50 se salariati, si CIM - ul este suspendat la 30 de angajati, cele 20 de salariati activi nu au cum sa intruneasca 50%+1 de voturi. Este un exemplu extrem, dar se poate intampla.
Ar trebui sa existe un regulament privind alegerea reprezentantilor salariatilor ... practica poate diferi de laun angajator la altul .

Votul prin corespondenta se poate aplica si aici ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea reprezentantilor salariatilor julex julex Imi poate spune cineva daca exista vreo lege care sa reglementeaze alegerea reprezentantilor salariatilor. Care sunt modalitatile de alegere, remuneratia, etc (vezi toată discuția)
Majoritate simpla ContSters30587 ContSters30587 Salutare tuturor. Va supun atentiei urmatoarea problema la care eu deja am auzit 2 pareri. Avem 25 persoane care voteaza. 10 pentru, 5 impotriva si 10 ... (vezi toată discuția)
Legislatie munca,negocierea ccm samir69 samir69 Ce se intimpla daca la nivel de unitate(are trei puncte de lucru in doua orase) sindicatele, in numar de trei, nu sunt reprezentative si nici afiliate la o ... (vezi toată discuția)