avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru / taxa fotocopiere nelamurire.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru / taxa fotocopiere nelamurire.

Buna ziua, am si eu o nelamurire. Pe citatia primita pt prezentarea in instanta scrie urmatoarele : ........ . . . . . . In caz de neprezentarea partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
Cu intampinare, cu mentiunea ca aveti posibilitatea de a depune raspuns la intampinare in termen de 10 zile; CU MENTIUNEA DE A ACHITA TAXA DE TIMBRU IN CUANTUM DE 1000 LEI, PT 1 capat cerere, sub sanctiunea anularii cererii/ sa achite costul fotocopierii dosarului de executare, in cuantum de 340 lei. In contul ***** , sub sanctiunea suspendarii judecarii cauzei.

Intrebarea mea este, daca eu sau avocatul nu ne prezentam la instanta in ziua respectiva voi fi obligat sa platesc acele taxe , 1000 respectiv 340 lei, sau chiar in cazul prezentarii trebuiesc platite.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:08, 7 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vreti sa nu va prezentati si nu achitați taxă de timbru de 1000 de lei acțiunea o sa fie anulată ca netimbrata
Si daca ma prezint voi fi nevoit sa platesc acei 1000lei respectiv 340 ?

Multumesc pt raspuns.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca vreti sa nu va prezentati si nu achitați taxă de timbru de 1000 de lei acțiunea o sa fie anulată ca netimbrata

Nu contează daca va prezentati sau nu,daca doriti continuarea procesului platiti daca nu platiti indiferent ca va prezentati sau nu judecătorul va invoca exceptia netimbrarii și va respinge acțiunea.Discutati aceste aspecte cu av dvs am inteles din portate ca aveti av angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri VictorArditti VictorArditti Am facut contestatie la executare pe niste cheltuieli de judecata. Nu am stiut ca ele nu au sanse sa se admita. Motivul meu a fost ca persoana care reprezinta ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
taxa judiciara lilicrin lilicrin daca in citatie este mentionat \"se va achita taxa judiciara de timbru de 197 lei sub sanctiunea anularii cererii\" pot face ceva? Nu vreau sa dau banii si sa ... (vezi toată discuția)