avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Momentan soția și soacra sunt proprietare pe casa, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Momentan soția și soacra sunt proprietare pe casa, cum pot ...

Momentan soția și soacra sunt proprietare pe casa, cum pot dobândi jumătate din proprietate fără clauze?
Pot sa fac contact de vânzare cumpărare între mine și soție}?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:47, 12 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu de ce ar vrea sa va dea o cota, dar daca vor, va pot dona.
Soacra va poate vinde daca dvs aveti bani sa cumparati.
Vanzarea intre soti este permisa, insa banuiesc ca sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale de bunuri, asta insemnand ca ce cumparati in timpul casatoriei , e bun comun cu sotia, asa ca e mai bine sa va doneze. Daca uita sa revoce donatia pe perioada casatoriei, dvs ramaneti cu cota donata.
De cati ani sunteti casatorit ?
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
suntem casatoriti de 3 ani, toata lumea este de acord sa primesc 1/2 din proprietate insa nu gasesc o solutie rezonabila in care sa pot deveni proprietar de drept fara clauze
Speram ca pot face contract de vanzare cumparare cu sotia, astefel incat proprietar sa fiu eu cu soacra iar sotia sa dobandeasca 1/2 dupa decesul soacrei. Repet, toata lumea este de acord, nu exista nici un conflict!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
toata lumea este de acord sa primesc 1/2 din proprietate insa nu gasesc o solutie rezonabila in care sa pot deveni proprietar de drept fara clauze


daca sunt darnice asa... sa va doneze, daca v-ar vinde ar trebui sa dati si bani, dar dvs vad ca nu dati bani, vreti sa primiti, nu sa cumparati, deci sa va doneze, fie soacra, fie nevasta, fie amndoua cate o cota si ele sa ramana cu cate un sfert si dvs jumatate.
sper sa nu apara conflictele mai tarziu...
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa in care locuiesc cu nevasta si cu soacra este mostenire ... Sas Petru Sas Petru Casa in care locuiesc cu nevasta si cu soacra este mostenire si este pe numele socrului mort. Nevasta mai are doi frati si noi vrem sa stim ce drept are ... (vezi toată discuția)
Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)
Contract de nuda propietate cu clauza de intretinere danibota danibota Buna ziua, m-am mutat cu sotia din apartament in urma cu 10 ani intr-o casa care este propietatea soacrei mele, soacra incredintindu-ne verbal ca va trece casa ... (vezi toată discuția)