avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dreptul asupra dividendelor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dreptul asupra dividendelor

unde pot gasi o tratare a dreptului de proprietate asupra actiunilor si dividendelor ca un drept propriu? este vorba despre un actionar(20%) la o societatate care nu a primit pana acum niciun dividend, aga votand de fiecare data redistribuirea profitului pentru investitii.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:50, 27 Decembrie 2009
Daca in legea 31/1990 privind societatile comerciale nu gasiti....atunci probabil in legislatia CNVM , ceva cu dreptul actionariatului minoritar, dar cred ca este valabil doar pentru pietele reglementate: rasdaq si bursa ...
Nicio societate nu e obligata sa distribuie dividende. Daca AGA a hotarat cu cvorumul si majoritatea cerute de lege redistribuirea profitului, atunci asta este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere s.a. bog.dan bog.dan Buna seara, puteti sa imi spuneti cum se poate ca o societate listata pe RASDAQ sa fie transformata in societate de tip inchis ? Care sunt criteriile pentru ... (vezi toată discuția)
Sa cu actiuni la purtator monica_907 monica_907 Buna. Stie cineva daca pt constituirea unei SA cu actiuni la purtator exista prevederi speciale sau se aplica cele generale pt constituirea unei Societati pe ... (vezi toată discuția)
Nestabilire dividend din cauza "blocarii conturilor si proceselor pe rol" Isabela68 Isabela68 Rog sa-mi spuna si mie cineva care sunt consecintele (pentru o societate comerciala si pentru actionari) daca nu s-a stabilit dividendul pe mai multi ani ... (vezi toată discuția)