Buna ziua. Am avut instituita o poprire pe salariu. Mi s-au retinut 3 rate. Am sunat la BEJ sa fac un punctaj, pentru ca doream sa achit integral debitul. Acolo mi s-a spus ca "sunt in urma cu prelucrarea recipiselor".(respectiv la luna august), deoarece nu au acces la contul domnului executor!??. Daca doresc achitarea debitului, sa scad din restanta pe care mi-au comunicat-o sumele virate si pe care ei nu le au inregistrate si sa achit restul. De asemenea, mi s-a cerut si copia ordinelor de plata, atat a celor emise de catre angajator cat si cel platit de mine pentru lichidarea debitului. Am facut acest lucru ieri. As dori sa stiu daca exista in legislatie un termen in care BEJ-ul trebuie sa emita adresa de sistare a popririi in urma platii integrale a datoriei. Asa cum se misca acel BEJ....
Si am constatat ca suma pe care mi-au indiocat-o ca fiind restanta era mai mare cu aprox.20 lei decat cea rezultata din scaderea simpla din suma inscrisa in adresa de infiintare a popririi a sumelor virate la acel moment. De ce sa fie acest lucru? Atat timp cat se scrie ca se retine pana la concurenta sumei.
Va multumesc si scuze pentru textul cam lung.