avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua tuturor,ma bucur ca mi-am recuperat contul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua tuturor,ma bucur ca mi-am recuperat contul in primul ...

Buna ziua tuturor,ma bucur ca mi-am recuperat contul in primul rand.....Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,incerc sa formulez cat mai scurt posibil:
In urma cu cativa ani am demarat un o actiune pe cont propriu pentru a recupera un extras CF pentru locuinta parintilor proprietatea lor.Intre timp tata a decedat si am inteles ca printr-o comisie la nivel de primarie se poate da titlul de proprietate asupra pamantului ca mai apoi sa pot demara mai usor cererea de stabilire a CF.
Depun actele pe numele mamei la aceasta comisie iar presedinta imi cere si actele succesorilor desi dosarul de succesiune tocmai din acest motiv nu poate fi intocmit!mentionez ca eu si un frate suntem plecati din tara iar celalalt frate avem o relatie nu tocmai frateasca....Cererea Titlului de proprietatea am depus-o pe numele mamei care traieste si care conform contractului de proprietate este singura proprietara in viata.Va rog sa ma ajutati cu un sfat ,cum as putea obtine acest titlu mai repede....sau e legal sa ceri si cereri in numele succesorilor daca acestia nu au acceptat succesiunea inca iar dosarul la notar este clasat???.Multumesc pentru raspunsuri si ajutor
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 11:36, 17 Octombrie 2020
Ce am omis sa va spun este ca de fapt Cf-ul a fost pierdut de catre institutia statului ,din aceasta cauza suntem in impas si intarziere cu succesiuneaa pentru ca fara CF actele notariale pentru succesiune nu pot fi intocmite!De aceea nedumerirea mea,timpul meu pierdut si nervii mancati pe la diferite usi sa ma milogesc sa isi faca autoritatile treaba:c;cand in sfarsit am adunat actele si credeam ca sunt pe calea buna,o functionara interpreteaza legea cum vrea ea(de fapt cum o duce capul)....deaia ma simt umpic incoltita ca cere actele succesorilor desi cererea Titlului de proprietate s-a facut in numele proprietarei in speta mama mea!Vreau sa stiu daca e legal ce imi cere sau ce ar trebuii sa fac in acest caz.Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume ... VLX64A VLX64A Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume trecute în TP? Bună seara! Unde mă pot adresa pentru o rectificare a Titlului de ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)