avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul emite o decizie de schimbare a locului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul emite o decizie de schimbare a locului de munca prin ...

Angajatorul emite o decizie de schimbare a locului de munca prin delegare dar nu mentioneaza in decizie data de la care curg cele 60 de zile legale de delegare. Am contestat decizia in contecios administrativ. Am scos certificat de grefa pe care l-am depus la angajator. Angajatorul nu accepta suspendarea prevederilor deciziei pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive si insista sa-mi aplice prev. deciziei. Actiunea angajatorului este legala ? Mai mentionez si faptul ca decizia a fost emisa la 17.08.2020 iar daca termenul de 60 de zile curge de la data emiterii deja aceasta decizie nu mai produce efecte cf. legii...Va multumesc anticipat pentru raspunsurile primite...
Cel mai recent răspuns: Eduard Dumitriu , Alte profesii 11:22, 25 Octombrie 2020
Da, este legal actiunea angajatorului ... depunerea actiunii nu suspenda si executarea deciziei respective, decat daca instanta a decis asa ceva.
Ce'ntreb io si ce mi se raspunde ! Reiau: depunerea certificatului de grefa suspenda sau nu efectele deciziei pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive ? Cele 60 de zile de delegare incep de la data de emiterea deciziei...sau de la ce data ? Da, in actiunea introdusa in contencios am solicitat si suspendarea. Multumesc anticipat pentru toate raspunsurile competente !
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
Eduard Dumitriu, Alte profesii
1. Daca ati fi citit mai bine raspunsul, v-ati fi dat seama ca "......cerificatul de grefa obtinut nu suspenda decizia sau efectele deciziei "... in schimba daca instanta a decis suspendarea , atunci in baza hotararii pronuntate se suspenda efectele deciziei contestate.

2. Delegarea incepe de la data mentionata in cuprinsul deciziei de delegare ... nu de la data deciziei de emitere .
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

2 - in cuprinsul deciziei nu se mentioneaza nici o data de incepere ! Intrebarea ramane ! De cand incep sa curga cele 60 de zile ?
3 - de unde ati citat "......cerificatul de grefa obtinut nu suspenda decizia sau efectele deciziei ", pentru ca in primul dvs. raspuns nu apare aceasta formulare ?
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație suspendare permis 60 zile. am șanse să rămân doar cu amenda? Greg30 Greg30 Buna ziua. Daca mi-a fost suspendat permisul pe 60 zile si fac contestatie in termen de 15 zile si termenul pana la proces este mai mare de 60 zile, acea ... (vezi toată discuția)
Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere crystina-76 crystina-76 Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva. Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta ... (vezi toată discuția)