avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contencios administrativ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contencios administrativ

Buna ziua, Ma numesc Marian M. si locuiesc in Bucuresti. Detin in Judetul Dambovita o mostenire, iar primaria , printr-un Proces Verbal fals, mi-a adus prejudicii ... pentru a indrepta aceasta greseala trebuie sa actionez primaria respectiva in " contencios administrativ ".Intrebarea mea ieste : Pot face acest demers la un tribunal din Bucuresti ,sau trebuie neaparat in Dambovita . Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:16, 25 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți și la instanța din București, dacă aveți domiciliul acolo, potrivit art. 111 CPC:

Art. 111: Cereri îndreptate împotriva persoanelor juridice de drept public
Cererile îndreptate împotriva statului, autorităţilor şi instituţiilor centrale sau locale, precum şi a altor persoane juridice de drept public pot fi introduse la instanţa de la domiciliul sau sediul reclamantului ori la instanţa de la sediul pârâtului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti si in Bucuresti, insa aveti grija sa nu depășiți termenele legale.de asemenea pentru acuzațiile de fals trebuie sa formulayi plangere penala la Parchetul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu o institutie, in ce localitate? Just-drept Just-drept Buna ziua tuturor, O persoana are domiciliul stabil in judetul X, dar locuieste cu mutatie de fotant in judetul Y. La un moment,din cauza unor erori a unei ... (vezi toată discuția)
Un avocat bun Turca1234 Turca1234 Vreau sa deschid proces impotriva statului dar nu am resurse financiare sa ma deplasez la bucuresti.nu se poate judeca procesul aici in arad?si ce pasi trebuie ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta sa judece o cerere indreptata impotriva unei institutii ContSters219511 ContSters219511 Se poate actiona in instanta o institutie de stat in alta localitate in afara de cea de domiciuliu al reclamantului? mutumesc (vezi toată discuția)