avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Situatie CUP
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Situatie CUP

Buna ziua



Am o problema mai complicata la un imobil pe care il detin si as dori o lamurire a situatiei pe care o am cu respectiva societate CUP, care furnizeaza apa curenta si canalizare in zona.



Imobilul a fost initial pe PF, s-a incheiat un contract de prestari servicii pentru canalizare intre CUP si PF, dupa cativa ani PF-ul a solicitat rezilierea contractului intrucat s-a instrainat bunul. Reprezentati ai CUP-ului au venit si au desfiintat racordul de canalizare existent pe strada intre imobil si gura de canalizare. Noul proprietar, PJ dar reprezentata de aceeasi PF revine la CUP pentru a solicita aviz de bransament apa+canalizare. CUP-ul solicita ca PJ-ul sa achite restantele aflate la imobil si in acelasi timp PF-ul sa intocmeasca o adresa catre CUP prin care acesta doreste reluarea situatiilor contractuale cu CUP.



Dupa toate acestea, inca nu s-a efectuat bransamentul la apa si nici la canalizare, dar CUP emite facturi pe PJ pe canalizare si epurare ape uzate, lunar, la o cantitate stabilita de ei de 100m3/luna.



Motivul pe care il invoca ei este ca imobilul are deja contract cu CUP ( facandu-se referire la contractul initial intre CUP si PF ) si urmatoarele din contract:



" Titularii dreptului de proprietate al imobilelor care nu au racorduri proprii la canalizare dar care sunt situate în zona străzilor dotate cu retele publice de canalizare, sunt considerati abonaţi de drept pentru acest serviciu şi obligaţi la plată. " Totodata "pentru reluarea serviciului, operatorul va factura, pentru toata durata de intrerupere, contravaloarea preluarii apelor pluviale in reteaua publica de canalizare precum si cheltuielile aferente desfiintarii racordului la canalizare. "



Prin urmare va solicit un sfat referitor la ce m-as putea astepta pe viitor in caz ca eu nu voi mai face bransamentele si nici sa achit facturile.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
zaidos, utilizator

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)
Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)
Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala NWA84ro NWA84ro Buna ziua, Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din \'77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala. Atat presedintele ... (vezi toată discuția)